Mind Tree na krajši evropski turneji

Ilirskobistriški jazz trio Mind Tree je v prejšnjem letu izdal svoj prvenec Catharsis, ki je še pred samim izidov požel številne uspehe. Tu je nagrada za najboljšo avtorsko kompozicijo na mednarodnem tekmovanju 7 Virtual Jazz Club, uvrstitev v finale avstrijskega tekmovanja mladih jazzovskih glasbenikov Artedea in še bi lahko naštevali. Zdaj se fantje odpravljajo na krajšo evropsko turnejo, v sklopu katere bodo nastopili tudi v domačih logih.

Mind Tree so (z leve) Matic Štemberger, Peter Smrdel in Žiga 
Smrdel. Foto: Arhiv zasedbe Mind Tree
Mind Tree so (z leve) Matic Štemberger, Peter Smrdel in Žiga Smrdel. Foto: Arhiv zasedbe Mind Tree

ILIRSKA BISTRICA > Miselni triumvirat, kot smo jih pred časom poimenovali, tvorijo bobnar Žiga Smrdel, basist Peter Smrdel in pisanist Matic Štemberger. Vsi trije prihajajo iz Ilirske Bistrice, kjer so tudi stkali prve medsebojne vezi. Leta so tekla, skladbe so pa kar nastajale. Vse dokler ni prišlo do končne eksplozije navdiha, do tiste težko pričakovane katarze, ki se je manifestirala na albumu Catharsis. Ta je izšel lansko leto in je, kot rečeno, požel številne uspehe.

Zdaj ga bodo fantje ponesli na pot po Evropi. Že v začetku februarja se bodo ustavili na Dunaju, kasneje pa še v Gradcu in v Celovcu. Pustni vikend pa bosta brata Smrdel ob spremstvu Štembergerja preživela v svojih domačih krajih. 9. februarja jih čaka nastop v Kulturnem domu Postojna, dan zatem pa še v Domu na Vidmu v Ilirski Bistrici. “Najlepše je igrati doma. V Bistr'ci smo začeli našo glasbeno pot in bo zato vedno imela posebno mesto v naših srcih,” se koncerta veseli Peter Smrdel.

Slab teden kasneje bodo Mind Tree nastopili še v Beogradu in sicer v klubih Bluz i pivo ter Telma, kjer se jim bo pridružil tudi virtuoz Denis Beganović.


Najbolj brano