V znamenju novih začetkov

Četudi januar ne velja za “gledališki” mesec, vendarle nadaljujemo z nizom objav, s katerimi bomo do konca sezone “po mesecih” poskušali odgovoriti na vprašanje, kje je bilo Gledališče Koper pred desetletjem ali dvema desetletjema in na kaj so danes v koprskem gledališču lahko ponosni. Torej, bilo je nekoč v januarju, leta ...

Primorsko gledališko nagrado tantadruj, ustanovljeno januarja 2011 na pobudo direktorice Gledališča Koper Katje Pegan, 
Gledališče Koper, SSG Trst in SNG Nova Gorica vsako leto podelijo za dosežke na področju gledališke ustvarjalnosti (4 nagrade) 
in za življenjsko delo. Koprsko gledališče je doslej prejelo sedem nagrad, tantadruja za življenjsko delo pa Katja Pegan in upokojeni 
član gledališča Boris Cavazza.   Foto: Zdravko Primožič/FPA
Primorsko gledališko nagrado tantadruj, ustanovljeno januarja 2011 na pobudo direktorice Gledališča Koper Katje Pegan, Gledališče Koper, SSG Trst in SNG Nova Gorica vsako leto podelijo za dosežke na področju gledališke ustvarjalnosti (4 nagrade) in za življenjsko delo. Koprsko gledališče je doslej prejelo sedem nagrad, tantadruja za življenjsko delo pa Katja Pegan in upokojeni član gledališča Boris Cavazza.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

2001

Na novega leta dan začne Gledališče Koper delovati tudi uradno.

2006

Za obdobje enega leta se v gledališču zaposli dramaturginja Samanta Kobal, za obdobje dveh let dramska igralka Vesna Maria Maher.

2011

Na novinarski konferenci v foajeju gledališča predstavniki treh primorskih teatrov, Gledališča Koper, SSG iz Trsta in SNG Nova Gorica medijem in javnosti prvič predstavijo primorsko gledališko nagrado tantadruj.

Komedija Andreja JelačinaAgencija za ločitve v režiji Katje Pegan na matičnem odru doživi 200. ponovitev.

2015

Umre dr. Marko Marin, dolgoletni profesor na AGRFT in eden od pobudnikov za profesionalizacijo koprskega gledališča v letih 1964-1969.

2017

Glasbena komedija Gašperja Tiča Trio v režiji Jake Ivanca doživi 50. ponovitev.

2022

V sodelovanju z medijem ObalaPlus v gledališču pripravijo prvega iz niza pogovornih šovov pod skupnim naslovom Nad Obalo se jasni, ki ga, tako kot vse poznejše, povezuje politolog, urednik in novinar Tomaž Perovič.


Najbolj brano