V novi številki Primorskih novic preberite

Od napovedi nekdanjega ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, da naj bi pomorski policisti in vodstvo koprske uprave v čim krajšem možnem času dobili nove prostore, sta minili dobri dve leti. A se zdi, da se pomorski policisti še nekaj časa ne bodo selili.

Pomorski policisti in vodstvo uprave bodo po vsej verjetno še 
nekaj  časa v starih prostorih v stavbi  na  Ukmarjevem trgu. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Pomorski policisti in vodstvo uprave bodo po vsej verjetno še nekaj časa v starih prostorih v stavbi na Ukmarjevem trgu. Foto: Tomaž Primožič/FPA

Imajo opremo in kadre, ljudje pa morajo na preiskave drugam

V Zdravstvenem domu Idrija obljubljajo, da bo od maja okrog 2000 občanom brez izbranega zdravnika ta na voljo. Pač pa bo moralo zaradi odvzema programov rentgenske diagnostike in ambulante za razvojne potrebe otrok tako v Idriji kot v večini majhnih občin, tudi v Tolminu, na tisoče občanov pomoč iskati samoplačniško, v Ljubljani ali v Šempetru.

Bolniških bi bilo manj, če bi bile čakalne dobe krajše

Koalicija bo naredila korak nazaj in ne bo znižala nadomestila za dolgotrajno bolniško. Kloniti je morala pred številnimi opozorili, da bi to poslabšalo socialni položaj dolgotrajno bolnih. Morda bi ozdraveli prej, če bi prišli v razumnem času na vrsto za zdravljenje. Z 20 na 30 dni pa se bo spet podaljšalo plačevanje bolniške v breme delodajalca.

Po zgledu kopalnega prihodnje leto tudi smučarski avtobus

Gradnja podjetniškega inkubatorja in gasilskega doma v Podgradu, preplastitev močno načete ceste med Koritnicami in Mašunom ter začetek gradnje telovadnice in prizidka pri OŠ Dragotina Ketteja je le nekaj večjih naložb, ki jih ilirskobistriška občina načrtuje v letu 2024. Na novo uvajajo tudi subvencionirane prevoze otrok na smučanje.

Med “facami” tudi štirje mladi Primorci

V Časorisu, spletnem časopisu, ki poskuša slišati in videti otroke, ki navdihujejo in navdušujejo, so že šesto leto izbirali “faco meseca”. Vsem dvanajstim otrokom so podelili častno priznanje Faca leta 2023. Letos so med “facami” tudi štirje Primorci.

Med glavnimi cilji v Mirnu je mladinski center

Anketa med mladimi v občini Miren-Kostanjevica je med drugim pokazala, da ti nimajo dovolj primernih prostorov za delovanje in informacij o možnostih zaposlovanja, izobraževanja in prostočasnega udejstvovanja. S strategijo za mlade se jim občina želi približati. Eden od ciljev je ustanovitev občinskega mladinskega centra.

Življenje v mestu bi morali Slovenci prevrednotiti

Avtorica Bogomila Kravos je na dobro obiskanem srečanju spregovorila tudi o vlogi mestnih društev. Izrazila je željo, da bi svetoivanski stadion dočakal sodobnejšo preureditev


Najbolj brano