V novi številki Primorskih novic preberite

Jutri bo v Vili Vipolže razglasitev najboljših v izboru Primorsko podjetje leta 2022. Primorske novice so v sodelovanju s tremi gospodarskimi zbornicami s Primorske in komisijo uglednih strokovnjakov izluščile podjetja, ki so lani najbolje gospodarila in obenem pustila sled v širšem okolju. Med nominiranci, ki jih razkrivamo, bodo jutri popoldan znani trije najboljši v posameznih kategorijah, podeljeni pa bosta tudi dve posebni priznanji.

Primorske novice so v sodelovanju s tremi gospodarskimi zbornicami s  Primorske in komisijo uglednih strokovnjakov izluščile 
podjetja, ki so lani  najbolje gospodarila in obenem pustila sled v 
širšem okolju. Foto: Leo Caharija
Primorske novice so v sodelovanju s tremi gospodarskimi zbornicami s Primorske in komisijo uglednih strokovnjakov izluščile podjetja, ki so lani najbolje gospodarila in obenem pustila sled v širšem okolju. Foto: Leo Caharija

Kdo so kandidati za izbor najboljših primorskih športnikov?

Leto je naokoli in največje primorske medijske hiše znova izbirajo najboljše primorske športnike leta 2023. Prireditev 19. decembra v Kopru. Jutri objavljamo, kdo so letošnji kandidati.

Anžetu Logarju namignili, naj se poslovi od SDS

Izvršilni odbor največje opozicijske stranke je Anžetu Logarju namignil, naj se poslovi od SDS. “Končno odločitev bo moral poslanec slej ko prej sprejeti sam.” Kaj na to pravi Logar?

Mojca Mavec nič več čez planke

V prihajajočem letu se na RTV Slovenija, dodatni vladni finančni pomoči navkljub, obetajo hude finančne in kadrovske omejitve. Kot je na današnji seji Odbora za kulturo povedal predsednik uprave Zvezdan Martič, v predlogu proračuna ostaja negotovost tudi glede prenosa olimpijskih iger in evropskega prvenstva v nogometu. Katere oddaje se torej poslavljajo in katere vračajo?

Bo vipavsko občino udarilo 900.000 evrov odškodnine?

Domen Koren, lastnik podjetja Vinarstvo Wipach, ki je pred petimi leti kupilo objekt nekdanjega gostišča Adria v Vipavi, zahteva od Občine Vipava skoraj 900.000 evrov odškodnine.

Koga moti veselje otrok v Sežani? Vandali drsališče posuli s soljo.

Komaj dan po svečanem odprtju je bilo sežansko drsališče na Lipovem listu tarča vandalov. Neznanci so ledeno ploskev posuli s soljo, zaradi česar se je ledena plošča začela taliti.

Bivši Mexico na Kozini bo valilnica podjetnikov

Središče Kozine bo čez dve leti dobilo povsem novo podobo, z njo pa tudi nove vsebine. Ena pomembnejših bo podjetniški inkubator, ki ga bo občina do konca oktobra 2024 uredila v stavbi bivšega Mexica.

Viadukt Gabrovica je dokončan, a bodo s penino še malo počakali

“Gabrovica je končana, vendar bomo penimo odpirali šele prihodnji teden. Tudi viaduktu Vinjan zelo dobro kaže - to kar smo izvajalci obljubljali, bomo do konca leta tudi uresničili ,” je na drugi strokovni konferenci družbe 2TDK v Portorožu poudaril Kristjan Mugerli, direktor podjetja Kolektor CPG.

Občina Ankaran ne bo več glavni gostinec na plaži

Zgodba občinskih lokalov na plaži je dolga sedem let in letos se ji je iztekel rok trajanja. Prinašala je dobiček, vendar tudi izčrpavala občinske strokovne službe.

Aleksandar Hemon: “V ZDA imam rad njeno kompleksnost, ne pa fašizma, rasizma, ksenofobije ...”

Eden od najbolj prodornih “ameriških” piscev sodobnega časa Aleksandar Hemon se med slovenske bralce vrača s fragmentarnim delom Tole ni zate, sestavljenim iz spominov na njegovo otroštvo v Sarajevu, ki ga je v slovenščino prevedla njegova že stalna prevajalka Irena Duša in izdala založba Goga. V sodelovanju še s festivalom Mesto knjige in zavoda GO!2025 so Hemona včeraj gostili v nabito polni Goriški knjižnici Franceta Bevka.

Drama v novogoriškem lokalu: zaradi hudih ran bi napadeni lahko izkrvavel

V priporu je že skoraj dva meseca 41-letni moški, ki so ga novogoriški kriminalisti osumili poskusa uboja. Ta naj bi se zgodil že sredi septembra v enem od lokalov v Novi Gorici. Policisti so po klicu v lokalu našli krvavečega moškega in poskušali ustaviti krvavitve. Življenje napadenega je bilo ogroženo, še poročajo z novogoriške policijske uprave.


Najbolj brano