V enem dnevu trikrat okradel koprsko trgovino

Včeraj okoli 16. ure so koprski policisti prejeli klic iz ene od koprskih prodajaln in prijavili moškega, ki je v istem dnevu že tretjič ukradel artikle. Skupno je odnesel 14 steklenic alkoholne pijače in pobegnil.

Fotografija je simbolična. Foto: unsplash.com
Fotografija je simbolična. Foto: unsplash.com

PRIMORSKA > Na kraj so prispeli policisti in vodnika službenih psov. Prav slednja sta osumljenega kmalu izsledila. Zaradi neupoštevanja ukazov policista sta policista zoper moškega uporabila prisilna sredstva in mu izdala plačilni nalog zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru. Nadaljnji postopek so prevzeli koprski policisti, ki bodo zanj spisali kazensko ovadbo.

Trčil v avtomobil in pobegnil

Včeraj okoli 20. ure je policiste poklicala tudi ženska in prijavila, da je v Kopru v zadnji del njenega vozila trčil voznik kombija, ki je po trčenju pobegnil. V Pobegih so policisti izsledili vozilo in pobeglega 49-letnega voznika. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog zaradi povzročitve prometne nesreče (hitrost), pobega s kraja prometne nesreče in vožnje pod vplivom alkohola.

“Ni znala pihat”, sopotnik pa je zmerjal policiste

15 minut pred polnočjo so policisti pri Pivki ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozila 22-letna voznica začetnica, ki je kazala znake opitosti. Odrejen preizkus alkoholiziranosti ni opravila po navodilih, zato so ji policisti odredili strokovni pregled. Nadaljnjo vožnjo so ji prepovedali. Po opravljeni analizi in ugotovljeni koncentraciji alkohola v krvi sledi ustrezen ukrep, izdali pa so ji tudi plačilni nalog. Med postopkom je sicer njen 26-letni sopotnik policiste zmerjal in ni upošteval zakonitih ukazov. Ker je nadaljeval s kršitvijo, tudi on je bil vidno pod vplivom alkohola, so ga pridržali in mu izdali zasoljen plačilni nalog za več kršitev.

47-letnik čez balkon metal različne predmete, pred prihodom policistov pa se je skril

Ob 1.30 je v vasi pri Sežani 47-letni domačin razgrajal in motil nočni počitek, poleg tega pa čez balkon metal različne predmete. Vrgel je kovinsko palico in gasilni aparat na osebni avtomobil in ga poškodoval. Pred prihodom policistov na kraj se je skril. Sledi mu hitri postopek zaradi povzročanja hrupa v nočnem času in kazenska ovadba zaradi poškodovanja dveh vozil.

Našli ukradena skuterja

Danes zjutraj so v Kopru odkrili skuter znamke yamaha, ki je bil pred dvema tednoma ukraden v Italiji. Lastnik bo v naslednjih dneh prevzel vozilo. Včeraj pa je oškodovanec sam v Kopru našel skuter, ki so mu ga ukradli 7. novembra letos na Bonifiki.


Najbolj brano