Čas je za razmislek in spremembe

Pester vikend se obeta, še posebej, če ste nagnjeni k večjemu občutenju gibanju Lune in Sonca. Že v soboto se namreč dovrši mlaj, ob 19:54, ob 20:00 pa Sončev mrk v tehtnici. Oboje bo pomembno vplivalo na vašo perspektivo v odnosih in morda boste zaključili nekatere stvari, ki so vas mučile.

Sončni mrk pa vam bo pokazal, kje so potrebne spremembe v odnosih, kar se bo lahko odvijalo na daljši rok, do enega leta. V nedeljo boste občutljivi, zato si vzemite čas za razmislek, meditacijo, saj vas povezava Merkurja in Kirona - karmične rane vabi, da opazite tiste misli in besede, ki nimajo veze z realnostjo ter z njimi ranite predvsem sebe. Ponedeljek in torek vas bosta z Luno v škorpijonu podprla pri globlji sprostitvi, pa tudi pri izkoreninjenju razvad, ki se jih želite rešiti. Od srede naprej boste bolj sproščeni in zvezdna podpora vas bo vodila v bolj uspešnejše sledenje svoji pravi poti. V sredo sta namreč močno povezana Sonce in Severni Lunin vozel, v četrtek Merkur in Severni Lunin vozel, tako da boste bolj čutili in bolje izražali svoje prave želje in potrebe. V petek vas povezava Sonca in Merkurja opogumi, da izrazite tudi vse tisto, kar sicer zamolčite. Bodite pa jasni in izhajajte iz sedanjosti, saj je čas, da stopite korak naprej v vseh pogledih.

Sobota 14. oktober

Zvečer malo pred 8. uro, ob 19:54 se dovrši mlaj z Luno v tehtnici in točno ob 20:00 Sončni mrk v tehtnici. Zato je danes odličen dan za čiščenje, hujšanje in tudi globlji razmislek o vseh vaših odnosih, vključno z odnosom do sebe, saj lahko sončni mrk vse to spremeni in odnese tisto, kar ne potrebujete več, pa tudi tisto, kar ne cenite dovolj. Podpora zvezd v spremembe je velika. V vrtnarstvu je čas za cvet, za sajenje, saditev in nego cvetne zelenjave, predvsem saditev cvetače in brokolija, pa tudi za urejevanje jesenskih cvetnih gredic. Telo vam bo hvaležno, če boste v tem času uživali čimveč cvetne zelenjave: cvetača, brokoli, artičoka, kreša in bezeg. Najmočnejši vpliv boste čutili ovni, dvojčki, raki, levi, device, tehtnice. Barva dneva je temno vijolična.

Nedelja 15. oktober

Danes boste občutljivi zaradi spogledovanja Merkurja in Kirona - karmične rane. In ker je dan po mrku vam bo seveda še dajal možnosti za večje spremembe. Bodite povezani s sabo in svojo strastjo, ki vas lahko dobro instinktivno pelje v pravo smer. Z Luno v tehtnici boste dopoldne še malo “cincavi”, ko pa ob 13:05 pride v škorpijona, vas bo podprla v večjem instinktu in čutenju pravega smisla življenja. V vrtnarstvu je dopoldne čas za cvet, po 13. uri pa za list, za sajenje, saditev in nego listnate zelenjave. Lahko še posejete špinačo, zeleno solato in motovilec, pa tudi rukolo in blitvo. Tudi v prehrano je smiselno dodati več listnate zelenjave, ki vam bo pomagala pri sprostitvi telesa in čustev. Najmočnejši vpliv boste čutili ovni, dvojčki, raki, device, tehtnice in škorpijoni. Barva dneva je sijoče bela.

Ponedeljek 16. oktober

Sproščen in intuitiven ponedeljek z Luno v škorpijonu se obeta. Usmerite se v poslovne zadeve in na hitro rešite vse, kar je potrebno. V vrtnarstvu je čas za list, za sajenje, saditev in nego listnate zelenjave. Lahko še posejete špinačo, zeleno solato in motovilec, pa tudi rukolo in blitvo. Tudi v prehrano je smiselno dodati več listnate zelenjave, ki vam bo pomagala pri sprostiti telesa in čustev. Najmočnejši vpliv boste čutili raki, škorpijoni, kozorogi in ribe. Barva dneva je travnato zelena.

Torek 17. oktober

Cel dan je še Luna v globokem škorpijonu, zato pridite do dna vsem tistim stvarem ali čustvom, ki vam motijo spanec. Vsega se lotevajte s strastjo in uspeh bo popoln. Zvečer ob 21:35 pride Luna v strelca in vas odpre za dogodivščine, zato boste morda težje zaspali, saj boste razmišljali o vsem mogočem, kaj bi želeli početi in kam bi želeli potovati. V vrtnarstvu je čas za list, za sajenje, saditev in nego listnate zelenjave. Lahko še posejete špinačo, zeleno solato in motovilec, pa tudi rukolo in blitvo. Tudi v prehrano je smiselno dodati več listnate zelenjave, ki vam bo pomagala pri sprostiti telesa in čustev. Najmočnejši vpliv boste čutili raki, škorpijoni, strelci in ribe. Barva dneva je magenta.

Sreda 18. oktober

Z Luno v strelcu se obeta dobra sreda, odličen dan je, da v njem uživate. Ker si nasprotujeta Sonce in Severni lunin vozel, je pomembno, da se danes ne odločate po egu, temveč sledite željam in osebnemu poslanstvu. Ne pustite se sprovocirati, delujte iz integritete. V vrtnarstvu je čas za plod, za sajenje in saditev ter predvsem pobiranje plodovk, kot so paprika, jajčevci, lubenice, melone, bučke ter paradižnik. Plodovke v teh dneh tudi vnesite v večji meri v prehrano. Najmočnejši vpliv boste čutili ovni, raki, levi, tehtnice in strelci. Barva dneva je pinki.

Četrtek 19. oktober

Luna v strelcu vas bo podprla v optimizmu in z lahkoto se boste izrazili v vsem, kar si resnično želite. Zato danes poprosite za pomoč in sledite srcu. Merkur se namreč spogleduje s Severnim Luninim vozlom in vam daje priložnosti, da si s pogovori in idejami, ki jih izrazite, odprete prave poti. Pomemben dan je v tem pogledu. V vrtnarstvu je čas za plod, za sajenje in saditev ter predvsem pobiranje plodovk, kot so paprika, jajčevci, lubenice, melone, bučke ter paradižnik. Plodovke v teh dneh tudi vnesite v večji meri v prehrano. Najmočnejši vpliv boste čutili ovni, dvojčki, device, tehtnice in strelci. Barva dneva je indigo.

Petek 20. oktober

Ponoči je Luna že prešla v kozoroga in ker sta povezana Sonce in Merkur, je odličen dan za vse vrste dogovorov, kjer želite, da se vsi držijo dogovorjenega. Lahko se boste izrazili, saj vam bo jasno, kaj res želite. V vrtnarstvu je čas za korenino, za sajenje, saditev in nego korenovk in gomoljnic. Korenovke in gomoljnice pa v tem času več vnašamo tudi v prehrano. Najmočnejši vpliv boste čutili dvojčki, levi, device, tehtnice in kozorogi. Barva dneva je rjava.

Andreja Novak, astrologinja angelca.si


Najbolj brano