Golob s predsednikom parlamenta Švice potrdil prijateljske odnose

Premier Robert Golob se je danes srečal s predsednikom švicarskega parlamenta Martinom Candinasom, s katerim sta ocenila odnose med državama kot prijateljske in pozitivne. Ob tem se je Golob zavzel tudi za okrepitev letalskih povezav med Ljubljano in Zürichom. Candinasa je sprejel tudi predsednik državnega sveta Marko Lotrič.

Predsednik švicarskega parlamenta Martin Candinas Foto: Nebojsa Tejic/STA
Predsednik švicarskega parlamenta Martin Candinas Foto: Nebojsa Tejic/STA

LJUBLJANA > Golob in Candinas sta danes kot konkretna področja za poglobitev sodelovanja izpostavila upravljanje voda in izdelavo vlakovnih kompozicij, glede česar pogovori o sodelovanju že potekajo.

Švica je sicer letos postala najpomembnejša zunanjetrgovinska partnerica Slovenije. Sodelovanje na področju farmacevtske industrije pa je odličen primer, kako je na podlagi znanja mogoče povečati blagovno menjavo, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Candinasa je danes sprejel tudi predsednik državnega sveta Marko Lotrič, ki se je zahvalil za pomoč Švice pri odpravljanju posledic poplav v Sloveniji. V pogovoru je še izpostavil še nedavno podpisan okvirni sporazum o drugem švicarskem kohezijskem prispevku za obdobje 2019-2029, za katerega verjame, da bo igral ključno vlogo pri krepitvi dvostranskega sodelovanja in izvedbi konkretnih projektov, so sporočili iz DS.

Predsednik švicarskega parlamenta z delegacijo je obisk v Sloveniji začel v ponedeljek na vabilo predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič, s katero se je srečal prvi dan obiska. V ponedeljek se je med drugim sestal še s predsednico republike Natašo Pirc Musar in zunanjo ministrico Tanjo Fajon, v torek je med drugim obiskal Luko Koper.


Najbolj brano