Z ZgodoVikendom odprli jesensko sezono

V Parku vojaške zgodovine so v sodelovanju s Slovensko vojsko, Policijo, Atmosferci in partnerskimi muzeji minuli konec tedna priredili ZgodoVikend, večdnevni muzejski dogodek, namenjen intenzivnemu spoznavanju in doživljanju zgodovine.

Specializirana enota vojaške policije v  protiteroristični akciji Foto: Simon Avsec
Specializirana enota vojaške policije v protiteroristični akciji Foto: Simon Avsec

PIVKA > Svojevrsten vrhunec je bil dinamičen prikaz akcijskega delovanja na terenu, ki sta ga pripravila Slovenska vojska in Policija. Letalska policijska enota in Gorska enota Policije sta uprizorili vajo gorskega reševanja ponesrečenca s helikopterjem, medtem ko je Specializirana enota vojaške policije v sodelovanju s 15. polkom vojaškega letalstva ponazorila helikoptersko protiteroristično akcijo. Ljubitelje vojaške tehnične dediščine so navdušile demonstracijske vožnje oklepnih vozil iz voznega dela zbirke Vojaškega muzeja Slovenske vojske in Parka vojaške zgodovine.

Letošnji ZgodoVikend, ki je privabil več kot 4000 obiskovalcev, je bil odmeven tudi zaradi sodelovanja Atmosfercev, trojice priljubljenih ustvarjalcev spletnih vsebin in enega najbolj uspešnih podcastov pri nas, ki so ob tej priložnosti pripravili srečanje v živo z junaki njihovih najbolj gledanih podcastov, vezanih na vojaško zgodovino ter vojaško tehniko. Dogajanje je popestril bogat spremljevalni program s srečanjem starodobnih vozil, vodenimi ogledi zbirk in razstav, mini knjižnim sejmom vojaškozgodovinske literature, sejmom militarij, delavnicami za otroke ter drugimi zanimivimi točkami. Nedeljskega dogajanja sta se udeležila tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in minister za obrambo Marjan Šarec.


Najbolj brano