S kolesom od Abrucev do Slovenije, od Avezzana do Portoroža

Ultra-kolesar Martin Scipioni je po skoraj treh dneh kolesarjenja, ki ga je začel v italijanskem Avezzanu, včeraj prispel v Portorož, kjer ga je sprejel piranski podžupan Christian Poletti. S kolesarjenjem od Abrucev do Slovenije je Scipioni promoviral trajnostni in odgovorni turizem ter opozoril na pozitivne plati športnega udejstvovanja na posameznika in gospodarstvo.

 Martina Scipionija, ki je iz italijanskega Avezzana  prikolesaril v 
Portorož, je sprejel   piranski podžupan Christian Poletti. Foto: Občina Piran
Martina Scipionija, ki je iz italijanskega Avezzana prikolesaril v Portorož, je sprejel piranski podžupan Christian Poletti. Foto: Občina Piran

PORTOROŽ > Spodbujanje kolesarjenja in trajnostne mobilnosti je ključnega pomena za razvoj turizma in športa tako v italijanski pokrajini Abruci kot v občini Piran. Na tem temelji podvig ultra-kolesarja Martina Scipionija, ki je od 14. do 16. septembra kolesaril od Avezzana do Portoroža.

Župan in občinski svet mesta Roseto degli Abruzzi sta kolesarju podelila brezplačno pokroviteljstvo in kolesarski pobudi izrazila podporo z namenom spodbujanja in ozaveščanja o pomenu kolesarjenja.

Kolesarska tura se je začela v Avezzanu, Scipionijevem rojstnem kraju. Vključevala je krajši postanek v krajih Cologno Spiaggia in Roseto degli Abruzzi, kjer so kolesarja sprejeli tisti, ki so prispevali k izvedbi športne pobude. Scipioni je po postankih v Osimu (Ancona) in Miri (Benetke) prikolesaril v Portorož, kjer ga je sprejel piranski podžupan Christian Poletti. Sledila je simbolična izmenjava daril.

“Namen kolesarskega podviga je spodbujati trajnostni in odgovorni turizem, ki z nizkim negativnim vplivom na okolje ter dobrim vplivom na počutje lokalne in evropske skupnosti ohranja naravne in kulturne vire,” je Scipioni prenesel sporočilo Maria Nugnesa, župana Roseta degli Abruzzi. “Kolesarska tura služi kot podpora razvoju čezmejnih turističnih kolesarskih poti, cest in druge infrastrukture, ki prispeva k razvoju trajnostnega turizma,” je dodal.

Kolesar vsem, predvsem pa mladim namenja sporočilo: športno udejstvovanje se po smernicah Evropske unije ne osredotoča le na preživljanje prostega časa in dobro počutje, temveč ima velik vpliv na gospodarstvo države in je pomemben kazalnik gospodarske rasti.


Najbolj brano