Otroci in starši so združili moči in polepšali igrišče v Semedeli

Nedavni dogodek, ki je povezal in aktivno zaposlil tako otroke kot tudi njihove starše, je pritegnil številne semedelske družine. Pod geslom Očistimo okroglo igrišče so se otroci s starši lotili urejanja priljubljenega okroglega igrišča v Puntarjevi ulici.

Razigrani otroci in starši po opravljenem delu Foto: Jan Gregorič
Razigrani otroci in starši po opravljenem delu Foto: Jan Gregorič

KOPER > Zavedanje pomena čistega in urejenega okolja je pritegnilo številne družine, nastanjene v okolici, otroci, opremljeni z barvami, čopiči, grabljicami in metlami, pa so se s starši z veseljem lotili dela. Medtem ko so mladi umetniki pobarvali igrala in stopnice v vesele in živahne barve, so starši poskrbeli za čisto in urejeno okolico. Odstranili so odpadke, pometli poti ter opravili manjša popravila. “Veseli smo, da lahko skupaj prispevamo k lepšemu okolju, kjer se naši otroci lahko brezskrbno igrajo,” je povedala ena od organizatork Katja Gaberšček.

Ko se združita ideja in volja, je okolica lahko hitro bolj prijetna. Foto: Katja Gaberšček

Za presenečenje je poskrbel obisk znanega umetnika Tineta Dekortija - Mortisa, ki je zid igrišča spremenil v umetniško delo z grafitom Okroglo igrišče. K uspehu dogodka so z materialom in denarjem pripomogla lokalna podjetja in organizacije, ki so prepoznala okoljevarstvena prizadevanja skupnosti iz spodnje Semedele. Popoldanska akcija Očistimo okroglo igrišče je lahko zgled, kako lahko ožja skupnost združi moči in s prostovoljnim delom poskrbi za lepši vsakdan svojih otrok. Prav povezanost med starši in otroki pa je ključnega pomena za razvoj kakovostnega in harmoničnega okolja, sta po uspešni izvedbi pohvalne ideje povedala organizatorja Jan Gregorič in Jan Škof. GJ


Najbolj brano