Pošta Slovenije z največjo paketno logistično mrežo v državi pakete dostavi kamorkoli

“Vsak spletni kupec si lahko prilagodi dostavo svojim individualnim željam. Največjo paketno logistično mrežo, ki obsega skoraj 1.200 prevzemno oddajnih mest, v teh dneh še dodatno širimo, tako da se bomo približali kar 1.600 točkam.”

Foto: Pošta Slovenije
Foto: Pošta Slovenije 

Ivana Vrviščar kot članica poslovodstva Pošte Slovenije vodi segment prodaje, marketinga, poštnega omrežja in logistike. Ima več kot dvajset let izkušenj v korporativnih in mednarodnih okoljih različnih industrij, na področju prodaje, marketinga, razvoja in učinkovitosti poslovanja, nabave, distribucije in logistike.

»Z največjo mrežo v državi zagotavljamo dostavo, prilagojeno individualnim željam prav vseh naših strank.« Foto: Pošta Slovenije

Na udobje spletnega nakupovanja še kako vpliva eden zadnjih korakov na poti do nakupa, t.j. izbira možnosti dostave. Običajno je Pošta Slovenije med prvimi na seznamu možnosti. Povejte, zakaj se nam izplača klikniti ravno na vašo izbiro?

Zagotovo nas razlikuje tisto, kar največ šteje in strankam tudi največ pomeni, to je osebni pristop in zanesljivost dostave. Načina dostave ne pogojujemo in ne določamo mi sami. Z največjo mrežo v državi zagotavljamo dostavo, prilagojeno individualnim željam prav vseh naših strank. Izbiro lokacije dostave tako v celoti prepustimo vsakemu uporabniku posebej, ki lahko izbira med dostavo na domači naslov, na pošto, na delovno mesto, na dogovorjeno mesto, v paketomat, paketnik ali na bencinski servis. Zavedamo se, da življenjski slog uporabnikov vpliva na njihove različne preference pri prevzemu paketov in to vedno upoštevamo. Poleg tega omogočamo tudi ponovno brezplačno dostavo in dostavo na izbrani datum.

Kjerkoli in kadarkoli v Sloveniji – je to lahko moto, ki definira dostavo Pošte Slovenije?

Dostavimo dejansko kamorkoli. Že sedaj imamo največjo paketno logistično mrežo in obiščemo več kot 850 tisoč naslovov po državi. Stranke lahko pakete prevzamejo že sedaj na skoraj 1.200 prevzemnih mestih, v teh dneh pa dodatno širimo tudi mrežo alternativnih mest prevzema pošiljk, tako da se bomo približali 1.600 prevzemnim točkam. Ves čas razvijamo inovativne rešitve s področja brezogljične logistike, digitalne preobrazbe, agilne logistike in avtonomnih operacij, vse s pomembnim ciljem trajnostnega razvoja, ki je za naše poslovanje izjemno pomembno.

Pismonoše, paketomati, prevzem v izbrani poslovalnici; svetujte nam kot uporabniku, ob kakšni izbiri bomo najhitreje prejeli naročeno blago?

Izbira prevzemnega mesta pravzaprav ne vpliva bistveno na hitrost dostave. Naša največja poštno logistična mreža omogoča, da dosegamo zavidljivo raven uspešnosti dostave. 99 odstotkov paketov lahko namreč stranke prevzamejo naslednji dan. Ponosno lahko rečem, da brez truda in zavzetosti naših odličnih zaposlenih to zagotovo ne bi bilo mogoče. S svojo neutrudnostjo iz dneva v dan poskrbijo, da so paketi v najkrajšem času v rokah naših strank Po kakovosti prenosa pošiljk smo v samem vrhu evropskih držav, saj je bilo denimo julija po podatkih neodvisnih zunanjih meritev kakovosti prenosa pisemskih pošiljk v notranjem prometu, ki jo izvaja neodvisna institucija Quotas GmbH, kar 97 odstotkov prednostnih pisemskih pošiljk prenesenih v enem delovnem dnevu.

Osebni stik se je v času COVID-19 umaknil drugim izbiram. So te ostale aktualne tudi sedaj oz. so ti načini pogostejša izbira pri uporabnikih?

Najpogostejša izbira med slovenskimi spletnimi kupci je dostava na dom. Kar trije od štirih Slovencev izberejo dostavo na dom. Če ob tem dodamo še delež tistih, ki izberejo dostavo na dogovorjeno mesto, ki prav tako pomeni dostavo na varno mesto doma (npr. garaža, lopa, lokacija pod balkonom…), potem je takšnih, ki si želijo dostavo na dom, skupaj že kar 90 odstotkov. Seveda nam je pomembna prav vsaka stranka, zato v Pošti Slovenije v teh dneh po vsej Sloveniji širimo tudi mrežo alternativnih mest za stranke, ki si želijo izbrati dostavo v paketomate.

»Vsak lahko izbere tisto možnost, ki mu v danem trenutku kar najbolj ustreza.« Foto: Pošta Slovenije

Kaj pa če se izbira izkaže za napačno, če nas ob uri ni doma, dostava pa je že napovedana? Ima uporabnik možnost, da še isti dan po drugi poti prevzame paket? Kako to lahko stori?

Naše stranke vedno večkrat uporabijo možnost preusmeritve paketa v zadnjem trenutku z aplikacijo Pošte Slovenije Moja dostava – moja izbira. Tudi ko je njihov paket že tako rekoč na poti k njim. Vsak lahko izbere tisto možnost, ki mu v danem trenutku kar najbolj ustreza. Izbiro lokacije dostave tako v celoti prepustimo vsakemu uporabniku posebej, ki lahko izbira med dostavo na številna prevzemna mesta.

Uporabniška izkušnja spletnega nakupa je v veliki meri odvisna od stroškov dostave in stroškov ob morebitnem vračilu blaga. Kakšno rešitev ponujate?

Nakupovalne navade so se v zadnjih letih zelo spremenile. V spletnih trgovinah si stranke pogosto izberejo več artiklov, kot so jih pripravljane obdržati, pri oblačilih tudi več različnih konfekcijskih številk za posamezen kos, ki ga izberejo. Kupljena oblačila in obutev lahko pomerijo tudi v garderobnih kotičkih v več kot 70 poštnih poslovalnicah po Sloveniji ter v primeru neustreznosti izdelka takoj uredijo vračilo. Tako lahko z enim obiskom poštne poslovalnice opravijo vse – istočasno preverijo ustreznost kupljenega izdelka in izvedejo morebitno vračilo spletnemu trgovcu. Vračila so posledično že neke vrste del spletnega nakupovanja in ga omogočamo na več kot 480 poštah in 210 bencinskih servisih Petrola. Za spletne kupce je na voljo enostavna rešitev za vračilo nakupov – Easy return solution. Na paket nalepijo izpolnjeno paketno spremnico za vračilo, ki so jo prejeli od spletnega trgovca, lahko pa jo tudi izpolnijo na spletu, natisnejo in nalepijo na paket. Nato paket oddajo na enem izmed številnih oddajnih mest.

Globalni trendi beležijo rast spletne trgovine. V svetu, v katerem se vse odvija bliskovito hitro in je časa vedno premalo, je hitra, zanesljiva in enostavna dostava ključ do uspešne spletne prodaje in nakupa. Zato, ko potrebujete zanesljivega partnerja za svoj posel, izberite številko 1 v osebni dostavi.
• Ker imamo največjo poštno-logistično mrežo,
• Ker 99% paketov dostavimo naslednji dan,
• Ker kar 97% strank ocenjuje našo dostavo kot odlično.

Zagotavljamo vam osebnega skrbnika pogodbe in stalno tehnično podporo. Preverite več na posta.si/poslovno/spletne-trgovine/prednost-v-spletni-prodaji in oddajte povpraševanje.

www.posta.si


Najbolj brano