PRESEŽKI vinske regije Bordeaux

Glamurozno okušanje bordojcev in tradicije

Francija
Francija 

Palma. In svet se vas dotakne.

Jesen je pred vrati in Palmovci smo že v polni pripravi vseh naših potovanjih v jesenskem in zimskem času. Kaj je lepšega kot se nam prepustiti, saj bomo z veseljem poskrbeli za brezskrbno in vznemirljivo popotovanje, kjer se lahko sprostite ter prepustite odkrivanju novih svetov. Potovanja širijo obzorja, zato si privoščite skok v neznano in razširite svojega duha na Palminih vodenih potovanjih.

Bordeaux pomeni Vino z velikim V

To je za mnoge najslavnejša vinska regija sveta z vrhunsko kapljico, ki jo je Napoleon III že l. 1855 razdelil v slovitih pet razredov kakovosti, med katerimi so na prvem mestu posestva Premier Grand Cru. Samo v Bordeaux-ju je navada, da vina kupujete En premier ali vnaprej. Letnik 2020 je bil denimo izjemen in če ste takrat kupili steklenico za 350 €, jo boste leta 2025 – 2040 lahko prodali za nekaj tisočakov ali uživali v najdražjem vinu na svetu. Med Atlantikom in vinogradi se vije reka Garona, ki deli vinske lege, posestva in trte na levi breg ali Medoc s prodnatimi tlemi in desni breg z glineno apnenčasto podlago, kjer ste gotovo že slišali za vina St. Emiliona. Potem ko je l. 2010 francoska gastronomska večerja, oplemenitena z vini, pristala na seznamu svetovne dediščine Unesca, je v Bordeauxu zraslo še globalno Mesto vin / Cité du Vin, posvečeno kulturi in tradiciji vina, ki arhitekturno deluje kot gigantski decanter ali duh opojne kapljice ob reki.

Francija

Degustirajte vrhunska vina, ki so popolnoma usklajena z lokalnimi specialitetami, kot so foie gras ali ostrige iz bližnjega zaliva Arcachon.

Številna laskava imena vin, ki podirajo rekorde v ocenah in cenah, so poimenovana po mogočnih dvorcih vzdolž slovite ceste dvorcev Rue de Châteaux.

Palmovci v oktobru obiščemo francoska mesta in pokrajine v katere se boste zaljubili na prvi pogled. Bordeaux pomeni vino z velikim V. To je za mnoge najslavnejša vinska regija sveta z vrhunsko kapljico. Biarritz je slikovito mestece ob atlantski obali, idilična in divja pokrajina Dordogne je raj za gurmane, mondena Azurna obala pa je tista, ki enostavno navduši. Pripravili smo tudi program v kombinaciji s severno Španijo, kjer obiščemo privlačen Bilbao, veličastni Burgos, vinsko pokrajino La Rioja z vrhunskimi vini, zgodovinsko Gernico in romarski biser Lurd.

3 TOP RAZLOGI:

- Radi zavijete na lokalne tržnice? Tržnica Marché des Capucins je največja pokrita tržnica v mestu, znana po neizpodbitni kakovosti lokalni pridelkov.

- Obisk krajev, ki so bili navdih mnogim svetovno znanim slikarjem in umetnikom

- Si želite popolno kombinacijo doživetij, degustacij in dvorcev?

Severna Španija

Pisano paleto vodenih potovanj in počitnic lahko preverite v koprski ali sežanski poslovalnici in na naši spletni strani: www.palma.si.

Severna Španija


Najbolj brano