Igralke premagale stroko

Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović in selektor ženske članske reprezentance Borut Jarc sta na predlog selektorja dosegla sporazumno prekinitev sodelovanja. S selektorjem reprezentanco zapuščajo tudi ostali sodelavci, tudi Danilo Sergaš iz Sečovelj, ki je bil trener vratark.

Igralke s Triglavom na dresih so zagospodarile na igrišču in tudi v 
slačilnici ...  Foto: Leo Caharija
Igralke s Triglavom na dresih so zagospodarile na igrišču in tudi v slačilnici ...  Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Borut Jarc se po petih letih in osmih mesecih poslavlja s klopi ženske izbrane vrste. V tem času je Slovenija dvakrat prišla na prag uvrstitve na veliko tekmovanje, na Fifini lestvici pa zaseda 40. mesto, najboljše v svoji zgodovini.

“S težkim srcem, a glede na nastalo situacijo, ki ni dobra za nikogar (zame osebno, NZS in žensko A-reprezentanco) vas prosim za sporazumno prekinitev sodelovanja za vodenje ženske nogometne reprezentance Slovenije. Ta odločitev prihaja v času, ko je ženska reprezentanca dosegla najvišjo uvrstitev na Fifini lestvici v svoji zgodovini. To je rezultat trdega dela in predanosti ekipe, sodelavcev ter vseh vpletenih,” je v izjavi, ki jo je naslovil na predsednika NZS, zapisal Jarc in dodal: “Po temeljitem premisleku sem prišel do zaključka, da v teh okoliščinah ne bi mogel več uspešno nadaljevati svojega dela kot selektor. To je bila težka odločitev, saj sem vedno deloval strokovno in v dobri veri v uspeh reprezentance.”

Zakuhalo se je julija, ko so članice reprezentance z odprtim pismom opozorile na slabe razmere v reprezentanci in vodstvo NZS pozvale, naj zamenja selektorja Jarca in njegovo ekipo. Igralke so opozorile na številne težave in dogajanje v reprezentanci, predvsem na razmere in medsebojne odnose na reprezentančnih zborih in treningih. Poudarile so, da v zadnjih letih napredka pod vodstvom Jarca ni več. Reprezentantke so za to nanizale več razlogov, med drugim so izpostavile pomanjkanje delovne kemije med igralkami in vodstvom, prav tako pomanjkanje komunikacije med klubi in reprezentanco, pa tudi slab odnos selektorja do igralk, predvsem tistih, ki niso v prvi postavi.

Predsednik NZS Radenko Mijatović bo z razrešitvijo seznanil izvršni odbor zveze, ki bo o imenovanju novega selektorja odločal v najkrajšem možnem času.


Najbolj brano