Danes v Vipavski Križ, jutri na posestvo Tilia

V prihajajočem koncu tedna bosta v Vipavski dolini dve gastronomski prireditvi.

 Foto: Vinart
Foto: Vinart

VIPAVSKA DOLINA > Danes bo živahno v Vipavskem Križu, kjer med 17. in 22. uro pripravljajo Festival vipavskih vin. Vina več kot 15 vipavskih vinarjev bodo na različnih koncih Vipavskega Križa v okušanju ves čas dogodka. Ob začetku prireditve, ob 17. in 18. uri, bodo vodeni ogledi po Vipavskem Križu, po 19. uri pa bo na voljo tudi kulinarična ponudba. Vstopnice so po 30 evrov, iz vasi Cesta pa bo v Vipavski Križ vozil avtobus.

Jutri bo nedaleč stran, na posestvu Tilia Estate - Hiša pinotov v Potočah, potekal peti Mednarodni dan modrih pinotov. Gostitelj Matjaž Lemut (na fotografij) bo po dobrodošlici s penino ob 18. uri pozdravil udeležence, sledilo bo prebujanje čutov z glasbo, med 19. in 21. uro pa degustacija modrih pinotov peščice vipavskih vinarjev. Na ogled bodo tudi različni kloni modrega pinota iz Burgundije, Furlanije Julijske Krajine, Kalifornije in Šampanje.

“Modri pinot je tiste vrste ljubezen, ki nagrajuje vašo zvestobo in z vsakim požirkom obljublja nove razsežnosti. Obljublja večno zapeljevanje. Je kot iskanje svetega grala,” sporoča Matjaž Lemut, zaljubljenec v modri pinot, obenem pa eden najpomembnejših pridelovalcev, predvsem pa ključna oseba za popularizacijo vin iz te sorte, ki ima tudi v Sloveniji vse več ljubiteljev. Vstopnine ni, obvezna pa je prijava prek obrazca na spletni strani www.tiliaestate.si.


Najbolj brano