Prenovljeno balinišče v Košani bo zadostilo tudi standardom superlige

V Dolnji Košani bo pivška občina predvidoma do konca oktobra prenovila dotrajano balinišče, ki ne ustreza več standardom za tekmovanja na najvišji ravni v superligi, na kar je Balinarska zveza že opozorila domači klub.

Pivški župan Robert Smrdelj (desno) in direktor podjetja Stanovanjska Nedeljko Dolgan sta podpisala 194.000 evrov vredno 
pogodbo o ureditvi balinišča v Dolnji Košani. Foto: Blaž Lenček
Pivški župan Robert Smrdelj (desno) in direktor podjetja Stanovanjska Nedeljko Dolgan sta podpisala 194.000 evrov vredno pogodbo o ureditvi balinišča v Dolnji Košani. Foto: Blaž Lenček

PIVKA > 194.000 evrov vredno pogodbo o ureditvi balinišča v Dolnji Košani sta podpisala pivški župan Robert Smrdelj in direktor izbranega izvajalca del, Stanovanjska d.o.o., Nedeljko Dolgan ob prisotnosti predstavnikov balinarskih klubov Košana in Videm Košana. Dela zajemajo tehnološko posodobitev balinišča z utrditvijo terena s pasovnimi temelji ter pokritjem zunanjih površin štiristeznega balinišča. Občina Pivka je za naložbo zagotovila lastna sredstva in sredstva Fundacije za šport.

Igrišče je bilo zgrajeno v letih 1988 do 1991 na nasutem terenu. Po dvajsetih letih uporabe se je začelo posedati in nastale so poškodbe na balinarskih stezah. “Obstoječa ureditev štiristeznega balinišča ne ustreza več standardom za tekmovanja, še posebej ne na najvišji ravni v superligi, kar je Balinarska zveza Slovenije že opozorila klub,” pojasnjujejo na pivški občini.

Najprej bodo utrdili teren z novimi pasovnimi temelji, na novo utrdili teren, nato pa igrišče pokrili s kovinskim, 36 metrov dolgim in 18 metrov širokim, nadstreškom in pločevinasto streho. Nadstrešek bo pokril obstoječe igralne površine, na severni strani pa bo podaljšan za 6,5 metra. Balinišče bodo opremili tudi z razsvetljavo in vodovodno napeljavo za močenje igralnih površin. Dela bodo stekla do sredine avgusta, zaključila pa naj bi se konec oktobra.


Najbolj brano