Domen Makuc se vrača v Celje

Včeraj so na Dunaju izžrebali skupine lige prvakov za rokometaše in rokometašice, kjer bodo slovenske barve znova zastopali Celjani in krimovke. Številčno bo tudi zdomsko zastopstvo.

Aleks Vlah  je zamenjal celjski dres in bo v ligi prvakov v novi sezoni 
igral z danskim Aalborgom.  Foto: RK Celje PL  facebook
Aleks Vlah je zamenjal celjski dres in bo v ligi prvakov v novi sezoni igral z danskim Aalborgom.  Foto: RK Celje PL facebook

DUNAJ > Za Celjane, ki bodo tudi v novo sezono šli z občutno spremenjeno ekipo, bi bil sicer vsak žreb zahteven, potem ko že lep čas niso napredovali v izločilne boje lige prvakov. (LP) V skupini A se bodo pomerili tudi z branilci naslova iz Magdeburga, kjer v prihodnji sezoni ne bo več igral Marko Bezjak. Prlek se seli v hrvaške Našice k nekdanjemu trenerju Celjanov Branku Tamšetu. Nexe bodo sicer igrale v evropski ligi, LP pa je že vrsto let rezervirana za Zagreb, ki pa ga je žreb umestil v skupino B.

V vodilnem hrvaškem klubu se bo Aleksu Kavčiču in Aljažu Panjtarju sicer pridružil Matic Suholežnik, ki je do pomladi branil barve slovenskih prvakov. Knežjega mesta skoraj gotovo v letošnji sezoni ne bo obiskal niti donedavni celjski kapetan Aleks Vlah. Koprčan bo z Aalborgom igral v skupini B, v kateri bo tudi Szeged z Borutom Mačkovškom in Deanom Bombačem. Se bosta pa v dvorano Zlatorog v skupinskem delu LP vrnila Domen Makuc in Blaž Janc z Barcelono. Makuca so sicer na Dunaju razglasili za najboljšega mladega igralca pretekle sezone LP.

Liga prvakov

Skupina A - Celje, Magdeburg, Barcelona, Gudme, Montpellier, Wisla, Porto, Veszprem;

skupina B - Zagreb, Kiel, Kielce, Paris Saint-Germain, Pelister, Kolstad, Szeged, Aalborg.

Celje, kjer bo pod taktirko Alema Toskića v novi sezoni znova zaigral nekdanji rokometaš Kopra Grega Krečič, pa bodo obiskali še Veszprem Gašperja Marguča, Wisla Plock, kamor se seli Miha Zarabec, Montpellier Staša Skubeta ter danski in portugalski prvak Gudme in Porto. Tekmovanje v LP za rokometaše se bo sicer začelo 13. in 14. septembra.

Štiri dni prej pa bodo v ligi prvakinj ples odprle rokometašice. Krim se je pod taktirko slovenskega selektorja Dragana Adžića v pretekli sezoni sicer prebil v izločilne boje, kjer pa je obstal na prvi oviri v repešažu za četrtfinale. Letos so pred vnovič okrepljeno ekipo cilji precej višji. Žreb je Krim, kjer ne bo več Ajdovke Maje Svetik, povezal tudi z branilkami naslova in trikratnimi zaporednimi prvakinjami, rokometašicami Kristiansanda.

Liga prvakinj

Skupina A - CSM Bukarešta, Györ, Sävehof, Brest, Odense, Budućnost, Bietigheim, Debrecen.

skupina B - Krim, Esbjerg, Metz, Kristiansand, Rapid Bukarešta, Ferencvaros, Zaglebie Lubin, Ikast.

Norvežanke so lani v polfinalu ustavile madžarski Györ, kjer igra Ana Gros. Kapetanka slovenske reprezentance je bila na Dunaju izbrana za najboljšo desno zunanjo igralko pretekle izvedbe lige prvakinj. Nekdanji slovenski reprezentant Vid Kavtičnik pa je v avstrijski prestolnici postal prvi Slovenec, ki je bil sprejet v hišo slavnih Evropske rokometne zveze.


Najbolj brano