Festival Sanje letos prvič v celoti na Krasu

Do 25. junija bodo na več lokacijah na Krasu - v Škocjanu, Divači in Lokvi - obiskovalci lahko uživali v 22. festivalu Sanje / Burja. Festival bo tokrat prvič v celoti potekal na Krasu.

 Foto: Maja Pertič Gombač
Foto: Maja Pertič Gombač

KRAS > Na simpoziju z naslovom Raz-umevanje zla so med drugim predvideni razpravljavci direktor založbe Sanje Rok Zavrtanik, Boris Čok, Iztok Osojnik, Peter KovačičPeršin, Marjan Tomšič, Viktorija Kos in Tea Golob. Po besedah pianista Izaka Bana, enega od lokalnih soustvarjalcev festivalskega sklopa Burja, bo glasbeni in literarni program izrazito medgeneracijski, glasba pa bo stilsko segala od sodobne do tradicionalne.

Danes sledi kresna noč s plesom v Divaški jami in na jasi ob njej. Ponudila bo pesniško potovanje skozi Divaško jamo, igralka in pesnica Zala Djurić bo izvedla performans ob izidu svoje druge pesniške zbirke Ljubavi, napovedana sta še koncerta Alje Petrič in AndrejaHrvatina Nimetuja ter nastop Maje Martinuč.

V soboto so na programu Pravljična vas Škocjan, staroversko romanje do Gradišča in celovečerni koncert etno-jazz skupine Čompe.

Kot je še povedala urednica Andreja Udovč, letos vstopa na festival ne bodo zaračunavali, obiskovalci pa bodo festival lahko podprli s prostovoljnimi prispevki. Na spletni strani založbe Sanje je sicer mogoč brezplačni nakup Kresnice, s katero organizatorji podarjajo štiri kupone, ki jih bo mogoče unovčiti na prizoriščih festivala. Na fotografiji je festival Sanje, ko je leta 2020 gostoval v Beki.


Najbolj brano