V Trstu podelili tantadruje

Na vrtu tržaškega Muzeja Sartorio so nocoj na svečanosti podelili gledališke nagrade treh primorskih gledališč tantadruj.

Nagrado tantadruj za predstavo v celoti so  prejeli   Tržačani za 
uprizoritev Mario in čarodej. Foto: Damjan Balbi
Nagrado tantadruj za predstavo v celoti so prejeli Tržačani za uprizoritev Mario in čarodej. Foto: Damjan Balbi

TRST > Nagrado tantadruj za predstavo v celoti so prejeli Tržačani za uprizoritev Mario in čarodej po noveli Thomasa Manna v dramatizaciji Tatjane Doma in režiji Ivane Djilas.

S tantadrujem za igralske stvaritve je žirija nagradila Jureta Kopušarja, igralca SNG Nova Gorica, ki je navdušil s tremi vlogami, med katerimi je tudi Azazello v uprizoritvi Mojster in Margareta po romanu Mihaila Bulgakova, v dramatizaciji in režiji None Ciobanu ter produkciji SNG Nova Gorica.

Tantadruj za posebne dosežke pa je šel v roke Jaki Varmužu, oblikovalcu svetlobe v Exupéryjevem Malem princu v dramatizaciji Helene Šukljan in Ivana Lobode, tudi režiserja uprizoritve, ki jo je Gledališče Koper produciralo v sodelovanju s Hišo 2.6.

Tantadruja za življenjsko delo je prejel tržaški igralec in režiser Adrijan Rustja. Na prireditvi so krstno uprizorili dramatizacijo romana Marka Sosiča Kratki roman o ljubezni in snegu v režiji Tadeja Piška.


Najbolj brano