V novi številki Primorskih novic preberite

Javni razpis, s katerim je lani piranska občina mlade vabila k življenju v Padni, je končno obrodil sadove. Pravzaprav je zrasel le en sadež, saj je občina podelila le eno stavbno pravico. Dobil jo je mlad domačin. Kot smo izvedeli, se vrača v domačo vas, kjer še vedno živijo tudi njegovi starši.

Okoli stare in zapuščene hiše v Padni bo kmalu zelo živahno, saj bo 
nov imetnik stavbne pravice začel  prenovo. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Okoli stare in zapuščene hiše v Padni bo kmalu zelo živahno, saj bo nov imetnik stavbne pravice začel prenovo. Foto: Tomaž Primožič/FPA

“Win-win” dogovori za vodo

S pomočjo ministra Uroša Brežana so se dogovorili za dodatne vodne vire v slovenski Istri in širšem regijskem zaledju

Lažni zdravnik “doktor Oskar” bo leto dni v zaporu

Koprski višji sodniki so odločili, da mora Franjo Keleminović, znan tudi kot doktor Oskar, zaradi oderuštva za leto dni v zapor.

Se ponavljajo vzorci iz Janševih časov?

Premier Robert Golob je ob obletnici vlade zavračal povabila na intervjuje. Se predsednik vlade izmika kritičnim novinarjem in medijem, ali aktualna oblast medije razume kot zvočnike, ki morajo delovati na piarovski način?

Ribiči so praktično idealni gostje: ostanejo dlje in potrošijo več

Sodeč po anketi in izkušnjah so v Posočju ribiči med najbolj pričakovanimi gosti. Julij in avgust sta s toplimi rekami zanje manj atraktivna.

Znebili so se dolgih kolon, zapleta pa se pri gradnji obvoznice

Potem ko so se s sprostitvijo dvosmernega prometa čez gradbišče novega krožišča na Kozini končno znebili dolgih kolon, se zdaj zapleta pri gradnji obvoznice.

Že otroci tožijo nad bolečinami v hrbtenici

Negativni učinki koronskega obdobja še vedno bremenijo razvoj otrok in mladostnikov, vedno več jih toži nad bolečinami v hrbtenici.

Prihaja zdravilo za zaplankanost

Tretji festival Skladišče/Magazzino Libertas med 16. in 22. junijem prinaša privlačen program koncertov, performansov in druge urbane kulture.

Prenova Glavnega trga stoji, ker morajo zaščititi arheološke najdbe

Na gradbišču osrednjega trga ni ne gradbincev ne arheologov. Na delu so znova projektanti.

Jadransko morje na vrhu lestvice onesnaženosti z mikroplastiko

Kar 95 odstotkov odpadkov v morju in na plažah Jadranskega morja predstavlja plastika in ga tako uvršča na vrh lestvice onesnaženosti z mikroplastiko v Evropi. Med večjimi izzivi izstopa zaskrbljujoča prisotnost zastarele in izgubljene ribolovne opreme.

“Računam na konstruktivno sodelovanje”

Mitja Taljat se iz svetniških klopi kot v.d. direktorja seli v tolminsko občinsko upravo.

Častni občan je postal Vojko Čeligoj

Ob občinskem prazniku, 4. juniju, so v Ilirski Bistrici podelili deset občinskih priznanj in spominskih plaket. Častni občan je postal Vojko Čeligoj.

Tudi v prihodnje slalom med lužami na promenadi

Semedelska promenada je ob vsaki plohi poplavljena, tlakovci pa ponekod dvignjeni in dotrajani. Kdaj bodo v koprski občini poskrbeli za popravilo? Ne tako hitro, kot bi si sprehajalci želeli.

Zasegli so mu drogo in denar

Za zapahi pripora se je konec maja znašel 42-letni Primorec, pri katerem so novogoriški kriminalisti med hišno preiskavo ponovno zasegli prepovedano drogo.


Najbolj brano