Vse se je začelo s šalami o agentu 007

Avstralska igralka Rebel Wilson je razkrila, da se je lani prijavila na avdicijo za naslednji film o Jamesu Bondu. Zvezdnico, ki je nedavno v Cannesu predstavila svoj prihajajoči režijski prvenec The Deb, sta po pisanju filmske revije Variety na lanski podelitvi baft opazila producenta Bonda Barbara Broccoli in Michael G. Wilson.

Je Rebel Wilson dobila vlogo v novem Bondu? Foto: Profimedia
Je Rebel Wilson dobila vlogo v novem Bondu? Foto: Profimedia

LONDON > Kot je povedala igralka za Variety, je pred podelitvijo baft, ki jo je vodila, producentom Bonda pojasnila nekaj šal, povezanih z agentom 007, zaradi česar so jo povabili na avdicijo. Ta je potekala lani, vendar je igralka “o tem, ali je vlogo dobila, govorila zadržano,” piše filmska revija.

Rebel Wilson (43) sicer velja za eno vodilnih komičnih igralk svoje generacije. Široko prepoznavnost je pridobila z vlogo v filmu Dekliščina (2011). Nato se je pojavila nizu komičnih filmov Popolni glas, v katerih je upodobila lik po imenu Fat Amy.

Kdo bo obul čevlje novega Bonda?

Naslednji, 26. del slovite franšize je trenutno v fazi pisanja scenarija. Barbara Broccoli in Michael G. Wilson sta lani poudarila, da pri iskanju novega Bonda “ne gre le za izbiro igralca za film, temveč za 'novo odkritje'”. Med imeni za vlogo tajnega agenta se v medijih omenjata Aaron Taylor-Johnson in Lucien Laviscount.

Z zadnjim filmom o Jamesu Bondu iz leta 2021 Ni čas za smrt se je namreč od vloge legendarnega tajnega agenta poslovil igralec Daniel Craig. Bonda je odigral v petih filmih od leta 2006 dalje, zdaj pa naj bi nastopil čas za iskanje novega obraza.

Barbara Broccoli je lansko poletje izjavila, da se producenti še niso osredotočili na nobenega igralca in da bo minilo vsaj dve leti, preden bodo začeli snemati še en film o Bondu. “Nihče ne tekmuje,” je tedaj dejala medijem.

Filmi o Jamesu Bondu veljajo za eno najdlje trajajočih filmskih franšiz v zgodovini kinematografije. Doslej so posneli 25 naslovov, prvega, Dr. No, leta 1962.


Najbolj brano