Njegova štiri pravila za srečno življenje

Radijski voditelj Tomaž Klepač je še eden tistih znanih Slovencev, ki je v letošnjem letu dočakal okroglo obletnico. Simpatični vsestranski Koprčan, ki poslušalce že vrsto let navdušuje s svojim žametnim glasom, je 8. maja upihnil 50 svečk. Nam pa je med drugim zaupal tudi to, od kod črpa svojo pozitivno in mladostno energijo.

Mladostna  energija novopečenega 50-letnika Tomaža Klepača je 
posledica načina razmišljanja in njegove pozitivne naravnanosti. Foto: Radio 1
Mladostna energija novopečenega 50-letnika Tomaža Klepača je posledica načina razmišljanja in njegove pozitivne naravnanosti. Foto: Radio 1

KOPER > Tomaž Klepač prizna, da se ob okroglem jubileju ne počuti nič drugače, kot se je pri 48 ali 49 letih. “Jaz sem tako in tako nehal šteti pri 28 letih. Ne vem, zakaj, tako je prišlo kar spontano, ko me je pred nekaj leti nekdo vprašal, koliko sem star. In čeprav sem bil že čez 40, sem kot iz topa izstrelil 28. To se mi je zdelo simpatično in dobro. Tako da jih imam 28, 50 pa na papirju,” pove simpatični voditelj.

Žur prestavljen zaradi poroke

Na rojstni dan so ga zjutraj v kuhinji pričakali njegovi najdražji, žena Barbara, hči Ana in sin Jure. Pripravili so mu kup balonov, številko 50 in nekaj dobrih presnih tortic. “Objeli smo se, se poljubili in nazdravili. Dobil sem dva super prstana, ker na prstane sem nor.” Že nekaj ur pozneje se je moral odpeljati v Ljubljano, kjer ga je čakal radijski King večer. Ekipa Radia 1 na čelu z njegovim sovoditeljem Iztokom Gustinčičem ga je v studiu povsem raznežila.

“Iztok se je resnično potrudil skupaj z vso ekipo Radia 1. Pripravil je kup presenečenj čez celoten program, prihajala so sporočila poslušalcev, voščila ekipe Denis Avdić Showa in Matjaža Lovšeta, ki niso mogli priti ob 18. uri, preostali pa so, zapeli so mi Vse najboljše in mi prinesli odlično torto. Iztok je poskrbel, da sem vsake toliko časa prejel eno darilce in moral sem obrazložiti, zakaj sem ga dobil. Nato pa mi je dal še glavno darilo, super poletni počivalnik, da bom lahko v miru meditiral na svojem vrtu ali balkonu. Še enkrat hvala čisto vsem!”

Na tisto pravo rojstnodnevno zabavo pa bodo morali njegovi prijatelji še malce počakati. 13. maja se je namreč poročila njegova sestra, zato se je odločil, da bodo žurke malce počakale.

Želi posneti album

Sicer pa Tomaževi dnevi v novem desetletju potekajo kar se da vsakdanje: dom–služba, služba–dom. “Super se imam, skušam se imeti lepo. Dogaja se na vseh področjih, glasbo skušam pisati, mogoče bom kakšen album posnel, to si obljubljam že dolgo časa. Upam, da mi bo uspelo v prihodnjih letih, ker se mi nikamor ne mudi,” je iskren in doda, da po vseh teh letih še vedno neizmerno uživa v delu pred mikrofonom. “Na radiu mi je res lepo, super družbo imam, z Iztokom imava najboljše poslušalce. To si želim početi še kar nekaj časa,” pravi.

V domačem zavetju je najsrečnejši ob svoji družini, za katero pravi, da je daleč od tradicionalne. “Mi se ne zberemo ob nedeljah ob 12. uri za mizo in jemo govejo juho. Malo smo raztreseni po Sloveniji, jemo pač skupaj, ko se dobimo. Hči zdaj študira v Ljubljani, sin je tudi veliko naokrog in se ima lepo. Z ženo sva tako večinoma sama doma in delava, kar želiva. Se pa imamo radi in to je zelo pomembno,” poudari.

Novopečeni 50-letnik se najbolj sprosti, ko je sam doma. “Sem dokaj introvertiran tip in trenutno sem v obdobju, ko mi je tako najlepše. Veliko meditiram, vsaj enkrat na teden grem na Slavnik, rad tudi na Nanos. Ne hodim veliko ven žurat. Včasih pridejo obiski do nas, spijemo steklenico dobrega vina in se pogovarjamo dolgo v noč,” pove Tomaž.

Gube so življenjsko delo

Njegova mladostna energija je posledica načina razmišljanja in njegove pozitivne naravnanosti. “Telo se res stara, to je čar življenja. Imam srečo, da je žena kozmetičarka in ima kup krem. Tu pa tam kakšno sunem ali me pa ona prisili, da se namažem. Predvsem ji gredo na živce moje gube na čelu. Ampak te gube so moje življenjsko delo,” se zasmeji.

Svojo vitko postavo ohranja tudi z jogo. “Imam aplikacijo asana joga in skušam vsaj štirikrat na teden telovaditi vsaj pol ure. Trudim se, da se ne vznemirjam zaradi stvari, ki so se zgodile. V besedah skušam biti brez grajanj, ne napovedovati prihodnosti in ničesar ne jemati osebno. In da kar koli počnem, da dam vse od sebe. To so štiri pravila, ki sem jih prebral v neki knjigi in so zelo lahka, a se jih je kar težko držati,” še razkrije Tomaž.


Najbolj brano