(Pred)prvoaprilska šala dveh zaposlenih

Po družbenih omrežjih se je v minulih dneh razširil domnevni dopis primorskega podjetja TKK Srpenica, ki naj bi za “delavce iz Slovenije” organiziral tečaj srbohrvaškega jezika. “Zaradi vse večjega števila delavcev iz območja Jugoslavije smo se v podjetju TKK Srpenica odločili, da organiziramo tečaj srbohrvaškega jezika za vse naše delavce iz Slovenije,” se glasi začetek dopisa, ki je, čeprav zaradi vsebine že na prvi pogled neverodostojen, sprožil burne reakcije in ugibanja.

Dva delavca iz podjetja TKK Srpenica sta poskrbela za (pred)prvoaprilsko šalo, ki je v minulih dneh zakrožila po družbenih 
omrežjih. Foto: TKK
Dva delavca iz podjetja TKK Srpenica sta poskrbela za (pred)prvoaprilsko šalo, ki je v minulih dneh zakrožila po družbenih omrežjih. Foto: TKK

SRPENICA > “Informacije niso točne. Dopis je bil prvoaprilska šala dveh zaposlenih, ki dejanje obžalujeta,” so sporočili iz podjetja TKK Srpenica.

“Dva sodelavca v podjetju TKK, ki ju ne želimo izpostavljati, sta v šali na oglasno desko pripela obvestilo, da bo podjetje zaradi lažjega sporazumevanja med sodelavci organiziralo obvezne tečaje srbohrvaščine,” pojasnjuje Marko Štrukelj, vodja produktnega vodenja in marketinga. “Šlo je za prvoaprilsko šalo, sodelavca sta se za dejanje že opravičila, vodstvo pa nastalo situacijo obžaluje.” O tovrstnih tečajih sicer nikoli niso razmišljali, je dodal.

“Večina naših sodelavcev prihaja iz našega lokalnega okolja. Nekaj zaposlenih - približno enajst odstotkov - pa je tujih delavcev. Tem sodelavcem omogočamo možnost udeležbe brezplačnih tečajev slovenščine za tujce, saj jim želimo čimbolj olajšati prilagajanje na novo življenjsko in delovno okolje,” so še sporočili iz podjetja.


Najbolj brano