Tatovi iz kleti odnesli plen, vreden 5000 evrov

V Izoli so tatovi včeraj vlomili v klet in lastnikom ukradli kolo znamke specialized, mini moto in smučarsko opremo, v skupni vrednosti 5000 evrov.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > V Dutovljah so policisti včeraj dopoldne ustavili 55-letno Hrvatico. Hitri test za prepovedane droge je bil pozitiven na benzodiazepin, strokovni pregled je odklonila, poleg tega nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Odredili so ji pridržanje, sledita še obdolžilni predlog in privedba na sodišče.

Eden jo je zamotil, drugi okradel

V Premu sta včeraj dopoldne k hiši prišla moška, ki sta se pripeljala z manjšim črnim avtomobilom. Starejšo žensko je eden pod pretvezo, da ji morajo namestiti neko novo napravo, spravil iz hiše, medtem pa ji je drugi ukradel bančno kartico.

Skozi predor s hitrostjo 176 kilometrov na uro

V predoru Kastelec je bila včeraj popoldne zabeležena kršitev hitrosti. Voznik avtomobila je vozil 176 kilometrov na uro pri omejitvi 100 kilometrov na uro. Policisti so izsledili 19-letnega Albanca z vozilom italijanske registracije, ki mu sledi plačilni nalog.

Pozitiven na opiate

Pri Jelšanah so policisti včeraj popoldne ustavili 44-letnega Hrvata, voznika avtomobila. Hitri test za doge je bil pozitiven na opiate, strokovni pregled je odklonil. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Zaposleni v trgovini opazil tatu

V eni od koprskih prodajaln je včeraj zgodaj zvečer zaposleni opazil, da je stranka odnesla iz trgovine artikle brez plačila. Moškega so zadržali na parkirišču do prihoda policistov, ki so domnevo potrdili. 34-letnemu Ljubljančanu sledi kazenska ovadba.

Brez izpita, pozitiven na marihuano

Na cesti med Tubljami in Materijo so ob policisti sinoči ob 21.20 ustavili 35-letnega voznika avtomobila, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Hitri test za droge je bil pozitiven na marihuano, strokovni pregled je odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

Pijan za volanom

Ob 2.20 so policisti v Izoli ustavili 24-letnega voznika avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu pridržanje, sledi še obdolžilni predlog.

Tat na vipavskem gradbišču

Danes zjutraj so policisti prejeli obvestilo o tatvini priključkov delovnega stroja na delovišču v Vipavi. Neznani storilec je v času od včerajšnjega popoldneva do današnje prijave kaznivega dejanja policiji ukradel hidravlično kladivo in manjšo žlico kopača. Samostojni podjetnik je oškodovan za približno 2500 evrov.

V Kanalu vlomil v trgovino in ukradel različne izdelke in gotovino

Danes ponoči so policisti tudi prejeli obvestilo o vlomu v trgovino v Kanalu. Neznani storilec je iz notranjosti objekta ukradel različne predmete: tobačne izdelke, alkoholno pijačo, manjšo vsoto gotovine. Natančno nastalo škodo še ocenjujejo.


Najbolj brano