Sodra je presenetila več voznikov

V soboto zgodaj popoldne je imelo kar nekaj voznikov zaradi slabega vremena s sodro težave pri obvladovanju svojih vozil. Zaradi nesreč so imeli veliko dela kraški gasilci, pokalo pa je tudi na hitri cesti med Ajdovščino in Razdrtim.

Na primorski avtocesti je v soboto zgodaj popoldne sodra 
presenetila več voznikov.  Foto: PGD Senožeče
Na primorski avtocesti je v soboto zgodaj popoldne sodra presenetila več voznikov.  Foto: PGD Senožeče

PRIMORSKA > Sežanski poklicni gasilci so v soboto zgodaj popoldne v slabi uri posredovali zaradi štirih prometnih nesreč. Okoli 13. ure je kilometer od Povirja v smeri proti Italiji 29-letnega voznika s terenskim vozilom zaneslo v ograjo. Nekaj minut kasneje je na avtocesti od Risnika proti Ljubljani v ograjo z avtom mariborske registracije zaneslo 39-letnega voznika. Policisti so ugotovili, da sta se nesreči zgodili, ker voznika hitrosti nista prilagodila voznim razmeram.

Malo pred 14. uro se je nesreča zgodila na cesti od Šmarij proti Križu. 22-letno voznico, ki je peljala proti naselju Šmarje, je s ceste z avtom zaneslo v jarek. V nesreči se je lažje poškodovala. Reševalci so jo odpeljali v šempetrsko bolnišnico, sežanski poklicni gasilci pa so avto potegnili na cesto. Na avtocesti med Povirjem in Sežano je nekaj pred 14. uro v ograjo z avtom zaneslo tudi 29-letnega hrvaškega voznika.

Na hitri cesti blizu Potoč je zaradi neprilagojene hitrosti nadzor nad vozilom v soboto kmalu po poldnevu izgubil 36-letni italijanski voznik. Avto se je prevrnil na streho, sopotnica pa se je lažje poškodovala. Malo pred 13. uro se je nesreča zgodila na hitri cesti pri predoru Otošče. 32-letni bolgarski voznik jo je odnesel brez poškodb, z avtom je poškodoval nekaj cestne signalizacije. Kmalu zatem je nesrečo povzročil še 35-letni voznik z Goriškega, ki je peljal od Vipave proti Razdrtemu. Hitrosti ni prilagodil vremenskim razmeram, močnemu dežju s sodro.


Najbolj brano