Po naravni travi prihaja še umetna

Če je bil začetek jesenskega dela sezone za nogometaše Brd tako in drugače težaven in negotov, sta uvodni spomladanski tekmi v tretji ligi zahod napovedali utrjevanje položajev v sredini lestvice in spokojno dokončanje prvenstva.

Nogometaši Brd (v rdeče-črnih dresih) so se v soboto oddolžili 
Mirencem  za poraz v prvem delu sezone.   Foto: Miran Polanc
Nogometaši Brd (v rdeče-črnih dresih) so se v soboto oddolžili Mirencem za poraz v prvem delu sezone.  Foto: Miran Polanc

VIPOLŽE > Pogled na obnovljeno travnato površino v Vipolžah je pred uvodno domačo tekmo v koledarskem letu 2023 dal slutiti, da se briškemu nogometu po zastoju in tudi vzvratnih korakih v zadnjem obdobju obetajo lepši časi. Vsaj kar zadeva infrastrukturni del. Na pomožno igrišče naj bi letos ob dopolnjenih proračunskih postavkah v briški občini le namestili umetno travo, novo vodstvo NK Brda s predsednikom Jernejem Reharjem pa vztraja na poletnih smernicah.

“Z občino se pogovarjamo, da bi športnemu parku v Vipolžah dodali nove vsebine in bi zaživel tudi kot prostor z družabnim utripom. Sicer pa se moramo še bolj posvetiti mladinskemu pogonu. Do kategorije U-15 smo sorazmerno dobro pokriti. Težave so v kadetski in mladinski kategoriji. Srednjeročno želimo ustvariti razmere, da bomo lahko iz mladinskega pogona znova črpali nogometaše za člansko moštvo, kjer smo s trenerjem vsaj začasno zastavili spodbudno zgodbo. Moštvo se je povezalo in z nekaj osvežitvami deluje prav spodobno, kar kažejo tudi rezultati,” je povedal Rehar.

Članska zasedba je spomladanski del v tretji SNL zahod odprla z zmagama, ki sta prinesli dokončen odmik iz nemirnih vod boja za obstanek. “Ni nas veliko, a tisti, ki so tu, so dobri,” je povedal trener Andrej Komac. Prav veliko rotacij si ne bo mogel privoščiti, po drugi strani pa se ne menja moštva, ki zmaguje. Po jesenskem delu so svoj nogometni status sicer zamrznili trije prvokategorniki Kristjan Vodopivec Cvijanović, Jure Bužinel in Patrik Tribušon, ki imajo za sabo že kar nekaj kilometrine v članskem nogometu. Sta pa zato Kevin Humar in Gianluca Lugnan že na prvi domači tekmi z Adrio pokazala, da bosta za Brda raznovrstni okrepitvi, ki lahko krijeta tudi hrbet napadalno naravnanim soigralcem. V briški zasedbi jih ne manjka. Vsaj tri, Marka Lukića, Samuela Obija in Amadeja Mariniča sta izpostavili tudi uvodni spomladanski tekmi. “Poskušali bomo nadaljevati v tem slogu, igrati lep nogomet in zbirati točke, s katerimi se bomo utrdili v sredini lestvice,” je sporočil Komac.


Najbolj brano