Dva ministra na obisku v Luki Koper

V Luki Koper so danes gostili ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek in ministra za gospodarstvo Matjaža Hana.

V Luki Koper so z ministroma odprli  ključna vprašanja, zlasti  glede 
naložb v posodobitev slovenskega železniškega omrežja, ki je 
osnovni pogoj za razvoj pristanišča. Foto: Jakob Bužan
V Luki Koper so z ministroma odprli ključna vprašanja, zlasti glede naložb v posodobitev slovenskega železniškega omrežja, ki je osnovni pogoj za razvoj pristanišča. Foto: Jakob Bužan

KOPER > Predsednik uprave Luke Boštjan Napast je gostoma predstavil lanske rekordne rezultate, seveda tudi zgodovinski pretovor kontejnerjev in avtomobilov.

Z gostoma so odprli ključna vprašanja, zlasti glede naložb v posodobitev slovenskega železniškega omrežja, ki je osnovni pogoj za razvoj pristanišča in za ohranjanje njegove konkurenčne prednosti. “Razvojni korak bomo lahko pospešili le s pomočjo države, zato verjamem, da bomo v prihodnje še tesneje sodelovali,” je povedal Napast.

“Tako kot pričakujemo, da se projekt drug tir zaključi v rokih, ki so bili postavljeni, tudi od Luke Koper pričakujemo, da svoje projekte izpelje pravočasno,” je poudarila ministrica Bratušek in dodala, da so to pogoji, da Luka Koper ostane ena od uspešnejših naložb države.

Da je dobro delujoče pristanišče ključno za privabljanje tujih neposrednih investicij v Slovenijo in za turizem, pa je poudaril minister Han: “Učinkovitost Luke Koper je zato vitalnega pomena za naše gospodarstvo, poleg tega pa tudi za obalno-kraško regijo - z vidika delovnih mest in nadaljnjega razvoja.”


Najbolj brano