Tržaški Radijski oder išče nove glasove

Igralska družina Radijskega odra iz Trsta razpisuje avdicijo za nove glasove. Prijave sprejemajo do 31. marca na elektronski naslov radijski.oder@gmail.com.

Ker potrebuje nove glasove, ekipa Radijskega odra razpisuje  
avdicijo za igralca in igralko. Foto: pixabay.com
Ker potrebuje nove glasove, ekipa Radijskega odra razpisuje avdicijo za igralca in igralko. Foto: pixabay.com

TRST > Biti igralec pred mikrofonom je zadoščenja polna dejavnost, zatrjujejo v igralski skupini Radijski oder, ki v Trstu deluje že več kot 75 let. Njegova zgodba se je začela v povojnem času, ko je prof. Jože Peterlin ustanovil igralski ansambel, katerega poglavitni cilj je bil radijskim poslušalcem ponuditi velika dela iz svetovne literarne zakladnice z lepo, kultivirano slovensko besedo.

To osnovno poslanstvo je Radijski oder udejanjal in utrjeval vse do danes, ko je njegovo delovanje zelo razvejano. V svojem studiu na Donizettijevi ulici snema in pripravlja zvočne igre, bralne romane, nize oddaj in sinhronizira risanke za najmlajše. Vzporedno z ustvarjalno dramsko dejavnostjo še dodatno goji ljubezen do gledališke umetnosti z vsakoletnim prirejanjem gledališkega vrtiljaka za najmlajše, gledališke šole Matejke Peterlin, prav tako namenjene najmlajšim, večerov zvočnega gledališča in tečajev lepe govorice. Ker je oblikovanje umetniške besede in izreke na zelo visoki ravni, so člani Radijskega odra večkrat povabljeni k sooblikovanju kulturnih in literarnih večerov.

Ker potrebujejo nove glasove, razpisujejo avdicijo za igralca in igralko, ki bo v drugi polovici aprila. Interesenti lahko do 31. marca pošljejo prijavo s svojimi podatki (datum in kraj rojstva, naslov ter telefonska številka) na e-naslov radijski.oder@gmail.com.

Edini pogoj je, da so kandidati polnoletni, zaželeno pa je, da imajo igralske izkušnje in da poznajo osnovna pravila pravorečja.


Najbolj brano