Lara Gut-Behrami zmagovalka skupnega seštevka superveleslaloma

Švicarska smučarka Lara Gut-Behrami je zmagovalka zadnjega superveleslaloma svetovnega pokala v tej sezoni. S tem je hkrati osvojila mali kristalni globus v seštevku discipline. Z 22. mestom je sezono končala tudi najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec.

Lara Gut-Behrami Foto: Xinhua/STA
Lara Gut-Behrami Foto: Xinhua/STA

ANDORRA LA VELLA > Enaintridesetletna Švicarka Lara Gut-Behrami je bila v cilju proge El Tarter v Andori za 22 stotink sekunde hitrejša od Italijanke Federice Brignone, tretje mesto pa je zasedla Norvežanka Ragnhild Mowinckel.

Enak je tudi vrstni red na vrhu superveleslalomske razvrstitve. Italijanka je za Gut-Behrami zaostala za 45 točk, še dve manj pa je zbrala Mowinckel.

Za Gut-Behrami je to četrti mali kristalni globus v superveleslalomu. Najboljša je bila tudi v letih 2014, 2016 in 2021.

Osmoljenka finalne tekme je bila Italijanka Elena Curtoni, ki je pred startom vodila v skupni razvrstitvi discipline, na koncu pa je z današnjim desetim mestom ostala celo brez stopničk.

Ilka Štuhec je na svoji zadnji tekmi sezone zasedla 22. mesto. V skupni razvrstitvi superveleslaloma je na 30. mestu, skupno pa bo najverjetneje deseta.

Ženske v petek čaka mešana ekipna paralelna tekma, v soboto je na sporedu slalom, v nedeljo pa še veleslalom.


Najbolj brano