Na Kaninu se je lažje poškodoval italijanski smučar

Včeraj popoldne so bovške policiste obvestili o nesreči na Kaninu, kjer se je okoli poldneva poškodoval 19-letni smučar, državljan Italije. Ugotovili so, da je smučal izven smučarske proge, iz smeri Sedla proti Prevali. Približno 100 metrov pred koncem je na zoženem delu padel in se prevračal po pobočju. Pri padcu si je odrgnil obraz in utrpel lažjo poškodbo v predelu reber. Na kraju so ga oskrbeli tamkajšnji reševalci, nato pa je v spremstvu staršev odsmučal na italijansko stran smučišča. Obdolžilni predlog bodo policisti predali Inšpektoratu RS za notranje zadeve.

Včeraj popoldne so bovške policiste obvestili o nesreči na Kaninu, 
kjer se je okoli poldneva poškodoval 19-letni smučar, državljan 
Italije. Foto: Igor Mušič
Včeraj popoldne so bovške policiste obvestili o nesreči na Kaninu, kjer se je okoli poldneva poškodoval 19-letni smučar, državljan Italije. Foto: Igor Mušič

PRIMORSKA > Ob skoraj istem času pa se je ponesrečil tudi mlajši plezalec, ki mu med plezanjem v steni Gradiška Tura spodrsnilo in je padel z višine približno štirih metrov. Pri padcu si je lažje poškodoval gleženj. Kasneje so kraju posredovali reševalci GRS Tolmin, skupina Ajdovščina in GRS Ljubljana, ki so poškodovanca oskrbeli in ga prenesli do reševalnega vozila NMP ZD Ajdovščina. Glede na vsa ugotovljena dejstva so policisti PP Ajdovščina tujo krivdo izključili.

Z žura (ne)varno domov

Včeraj zgodaj zjutraj so policisti PP Nova Gorica ustavili in kontrolirali 26-letnega voznika motornega kolesa, državljana Italije. Ugotovili so, da je vozil pod vplivom alkohola (0,50 mg/l alkohola v organizmu) ter da ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Motor so mu zasegli, zoper njega pa bodo policisti podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Gorivo so kradli v Ajdovščini...

Danes dopoldne so policisti PP Ajdovščina obravnavali tatvino goriva na gradbišču v Ajdovščini. Ugotovili so, da je neznanec med vikendom iz rezervoarja delovnega stroja iztočil 15o do 200 litrov dizelskega goriva in s tem gospodarsko družbo oškodoval za približno 300 evrov. Policisti bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici

...in v Vipavi

Včeraj ponoči pa se je podobna zgodba odvila v Vipavi, kjer je neznanec iz tovornega vozila iztočil okoli 250 litrov dizla. Tudi v tem primeru bodo policisti s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kradli so orodje

Novogoriški policisti so včeraj popoldne obravnavali vlom v leseno barako na območju Šempasa. Kot kaže, je neznanec med vikendom vlomil v večjo leseno barako in odvzel različno orodje in druge predmete (kotne brusilnike, traktorski kardan, žlici kopača, vrtalnik, agregat in drugo ročno orodje). S tem je oškodovancu povzročil materialno škodo za okoli sedem tisoč evrov. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo.


Najbolj brano