Za uresničitev otroških sanj zbrali 4000 evrov

Kar 350 obiskovalcev se je udeležilo petkovega humanitarnega koncerta v Izoli v spomin na pred desetimi leti preminulega Danila Kocjančiča, ki med primorskimi pop-rock avtorji še ni dobil pravega naslednika.

Z leve: dirigent Pihalnega orkestra Marezige Boris Babič, Iztok 
Gustinčič, Tomaž Klepač, Lara Baruca, Tinkara Kovač, Meta 
Kocjančič, Tulio Furlanič, Slavko Ivančić in Drago Mislej-Mef 
(skrajno  desno dirigent Pihalnega orkestra Izola   Mirko Orlač) ter  za 
njimi člani obeh orkestrov.     Foto: Lions club/ Branko Furlanič
Z leve: dirigent Pihalnega orkestra Marezige Boris Babič, Iztok Gustinčič, Tomaž Klepač, Lara Baruca, Tinkara Kovač, Meta Kocjančič, Tulio Furlanič, Slavko Ivančić in Drago Mislej-Mef (skrajno desno dirigent Pihalnega orkestra Izola Mirko Orlač) ter za njimi člani obeh orkestrov.  Foto: Lions club/ Branko Furlanič

IZOLA > Obiskovalcev bi bilo še več, če bi jih več lahko sprejela telovadnica OŠ Vojke Šmuc, ki so jo ob pomanjkanju ustrezne glasbene dvorane v Izoli znova spremenili v ad hoc prilagojeno glasbeno prizorišče. Na koncertu so zbrali 4000 evrov, ki jih bodo namenili koprskemu društvu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, njegova predsednica Larisa Štoka pa akciji Ujemi svoje sanje, s katero bodo otrokom iz ranljivih družin omogočili ustvarjalne dejavnosti. Glavni organizatorji koncerta, Lions club Izola-Isola ter Pihalna orkestra Izola in Marezige, so z izkupičkom zadovoljni. Ker so bili navdušeni tudi obiskovalci - legendarne skladbe Danila Kocjančiča, kot so Portorož 1905, Potegnem črto, Ti si se bal, Veter z juga, Si še jezna name, Anita ni nikoli, Amerika, so številni znali na pamet - v prvi polovici junija napovedujejo ponovitev koncerta v koprski občini. Glede na to, da so se Kocjančiču poklonili tudi pevci, s katerimi je veliko sodeloval, Slavko Ivančić, Matjaž Jelen, Lara Baruca, Tinkara Kovač, Drago Mislej-Mef in Tulio Furlanič, pa bi lahko njegove skladbe, pospremljene s pihalnima orkestroma in električno kitaro, posneli na poseben cede. Prireditev so vodili znan obraz TV Koper-Capodistria Elen Batista Štader, tudi članica Lionsov, in radijski dvojec Iztok Gustinčič - Tomaž Klepač. Udeležil se je je guverner Lions Slovenija Radovan Pušnar, doma iz Kanala ob Soči, in Kocjančičeva hčerka Meta, ki je s pripravljenimi slaščicami upravičila slaščičarski sloves.


Najbolj brano