Polne ceste pijanih voznikov

Primorski policisti so v zadnjih dneh s cest spet spravili več pijanih voznikov. Rekorder je v Kosezah na Bistriškem napihal več kot dva promila, v celici policijske postaje pa je končala Italijanka, ki na Razdrtem ni hotela pihati.

Sedem voznikov, ki so jih primorski policisti v zadnjih dneh 
preizkusili z alkotesti, ni bilo treznih.
Sedem voznikov, ki so jih primorski policisti v zadnjih dneh preizkusili z alkotesti, ni bilo treznih.  

PRIMORSKA > Zadnji pijani voznik, ki so ga policisti zasačili za volanom, se je prednje pripeljal včeraj nekaj minut po polnoči v Idriji pri Bači. Policisti so ocenili, da je pijan, in ga preizkusili z alkotestom. Ta je pokazal, da ima 0,95 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,98 promila), zato so mu prepovedali vožnjo, začasno vzeli vozniško dovoljenje, čaka ga obdolžilni predlog.

V nedeljo zjutraj so policisti v okolici Kopra ustavili 21-letnega voznika avtomobila, ga preizkusili z alkotestom in ugotovili, da ima 0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,27 promila). V soboto so policisti zasačili dva pijana voznika. Že v noči na soboto so v Kosezah pri Ilirski Bistrici ustavili 53-letnika z 0,98 miligrama alkohola (2,04 promila), v soboto pozno zvečer pa so imeli na Razdrtem v postopku 61-letno Italijanko, ki je kazala očitne znake pijanosti, vendar ni hotela opraviti preizkusa. Zaradi tega so jo odpeljali v pridržanje, z zavrnitvijo preizkusa pa ni pridobila prav ničesar. Na sodišču ji bodo najverjetneje izrekli enako kazen, kot če bi alkotest potrdil, da je pijana.

Veliko dela so imeli koprski policisti v petek pozno zvečer s 46-letnim voznikom, ki so ga večkrat ustavljali v Kopru. Nazadnje so ga ustavili na Dolinski cesti, kjer so ga preizkusili z alkotestom. Napihal je 0,33 miligrama alkohola (0,68 promila). Prislužil si je kazen zaradi vožnje v pijanem stanju, kršenja drugih prometnih predpisov ter kazen zaradi kršenja javnega reda in miru. V postopku je namreč žalil policiste.

Že v četrtek sta izolskim policistom padla v roke dva pijana voznika; prvi je bil 40-letnik, ki ni hotel pihati, zato bo na sodišču obveljalo, kot da je bil pijan, drugi pa je bil 35-letnik, ki je vozil brez dovoljenja, napihal pa je kar 0,90 miligrama alkohola (1,87 promila). Avto so mu zasegli, čaka ga srečanje s sodnikom.


Najbolj brano