Začenja se gradnja krožišča proti Tinjanu

Danes se bo začela gradnja krožišča na Škofijah proti Tinjanu, projekt pa nastaja ob finančnem sodelovanju Mestne občine Koper in Direkcije za infrastrukturo.

Poleg krožišča bo urejen tudi pločnik, pri Zadružnem domu pa 
hitrostna grbina in na njej zarisan prehod za pešce. Foto: Nataša Hlaj
Poleg krožišča bo urejen tudi pločnik, pri Zadružnem domu pa hitrostna grbina in na njej zarisan prehod za pešce. Foto: Nataša Hlaj

ŠKOFIJE > Gradbena dela bo izvajala družba CPK in bodo trajala približno sedem mesecev, z njimi pa prihajajo tudi delne zapore prometa.

Prva bo na vrsti že danes, ko bo zaprta polovica voznega pasu mimo šole proti Tinjanu in polovica pasu iz krožišča proti severu, torej stran od šole. Vozni pas v smeri iz Kopra proti Italiji bo prost. Promet bo urejal semafor.

Poleg krožišča bo urejen tudi pločnik, pri Zadružnem domu pa hitrostna grbina in na njej zarisan prehod za pešce. V zaključni fazi bodo preplastili cestišče, uredili cestno razsvetljavo in postavili ustrezno prometno signalizacijo.

Naložba znaša 848.936 evrov - koprska občina bo plačala 433.245 evrov, preostalo pa direkcija. Občina je poskrbela za pripravo projektne dokumentacije, za prestavitev ali novogradnjo meteorne in fekalne kanalizacije ter vodovoda.


Najbolj brano