Nad prijatelja z motiko

Iz solkanskega zapora so na novogoriško sodišče danes pripeljali 50-letnega domačina, ki je avgusta lani z motiko v Novi Gorici napadel svojega znanca. Zaradi očitkov poskusa uboja bi se danes na predobravnavnem naroku lahko izjasnil o svoji krivdi, a je njegova zagovornica to “prestavila”, ker je vložila predlog za izločitev predsednika senata.

Marko P. (v sredini) je zaradi avgustovskega poskusa uboja v 
priporu v solkanskem zaporu. Foto: Leo Caharija
Marko P. (v sredini) je zaradi avgustovskega poskusa uboja v priporu v solkanskem zaporu. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Za danes napovedan predobravnavni narok, na katerem bi se 50-letni Marko P. lahko opredelil do očitkov v obtožbi, v kateri mu novogoriško tožilstvo očita poskus uboja, ki ga je storil, ko je bil bistveno zmanjšano prišteven, bodo na sodišču izvedli v naslednjih tednih. Obtoženčeva zagovornica je namreč že zjutraj vložila predlog za izločitev predsednika senata, zato so narok preložili.

Do napada z motiko je prišlo 23. avgusta lani zjutraj v eni od hiš v Prvomajski ulici v Novi Gorici. Domačina, stara 50 let, naj bi se najprej sprla, nato pa je obtoženi Marko P. pred vhodnimi vrati vzel vrtno motiko in z njenim kovinskim delom v kopalnici večkrat po glavi udaril svojega znanca. Po klicu na pomoč so domačina, ki je utrpel poškodbe po različnih delih telesa, predvsem pa po glavi, oskrbeli reševalci iz novogoriškega zdravstvenega doma in ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Novogoriški kriminalisti so napadalca prijeli istega dne popoldne in ga odpeljali na zaslišanje na policijsko postajo, naslednjega dne pa so ga s kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja poskusa uboja odpeljali k dežurnemu preiskovalnemu sodniku novogoriškega okrožnega sodišča. Ta je za 50-letnika - po predlogu tožilstva - zaradi ponovitvene nevarnosti odredil pripor, kjer se Marko P. še vedno nahaja.


Najbolj brano