Bogatič: “Prihodnost lahko gradimo samo skupaj”

Včeraj, dan po četrtkovi konstitutivni seji občinskega sveta, je Danilo Markočič svojemu nasledniku Milanu Bogatiču izročil ključe županove pisarne. Predal mu je tudi fascikel z odprtimi računi občine, odprtimi tožbami in podobnimi zadevami, za kar ga je prosil Bogatič.

Danilo Markočič  (desno)  je zapustil  župansko mesto in  ga prepustil  
Milanu Bogatiču. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Danilo Markočič (desno) je zapustil župansko mesto in ga prepustil Milanu Bogatiču. Foto: Tomaž Primožič/FPA

IZOLA > Danilo Markočič (začel je kot desusovec, zdaj ima svojo listo) je Milanu Bogatiču (stranka Gibanje Svoboda) čestital že na četrtkovi seji, in sicer “v želji, da bo Izolo peljal naprej, kot ji pritiče”.

V njegovem kabinetu bo Eva Krajnc

Včerajšnji primopredaji sta prisostvovala Bogatičeva strankarska kolega, Nataša Čerin in Marko Treskavica, prva tudi kot nova nepoklicna podžupanja. Novi župan je predstavil še 34-letno mag. medijskih in komunikacijskih študijev Evo Krajnc, ki jo bo zaposlil v svojem kabinetu za obdobje svojega mandata. Doma je iz Sečovelj, z njim je sodelovala že v času predvolilne kampanje, nedavne in tiste pred štirimi leti. Je sestra Lee Krajnc, ki je do nedavnega igrala za državno rokometno reprezentanco.

Bogatič, Čerinova in Krajnčeva so spoznali vodje občinskih uradov in vseh 55 zaposlenih.

Skupnost, ki deluje pozitivno in povezano, bo kos izzivom

Že na četrtkovi seji je Bogatič napovedal, da bo “ravnal po ustavi, zakonih, občinskem statutu, vestno in odgovorno za razvoj občine in blagostanje občanov”. Pri komuniciranju bo spoštljiv in nadeja se, da bodo takšni tudi drugi. “Prihodnost lahko gradimo samo skupaj. Izzivov je veliko, za posameznika veliko preveč, za skupnost, ki deluje pozitivno in povezano, pa prav toliko, kolikor bomo zmogli s skupnimi močmi.”

Pri vodenju občine bo dal glavne poudarke na urejanje prostora in reševanje težav, povezanih z degradiranimi območji, na gradnjo stanovanj, razvoj gospodarstva in energetike ter opremljanje javnih ustanov s sončnimi elektrarnami, na reševanje težav, ki se pojavljajo ob poplavljanju mesta, na vodooskrbo, urejanje problematike prometa in na vlaganje v razvoj podeželja.


Najbolj brano