V šempetrski bolnišnici bi takoj zaposlili 50 medicinskih sester

Šempetrska bolnišnica z več kot 900 zaposlenimi leto končuje brez rdečih številk. Kljub kadrovskim težavam, takoj bi denimo zaposlili 50 medicinskih sester, njeno vodstvo optimistično zre v prihodnost. Cilj je postati sodobna, visoko strokovna in poslovno uspešna bolnišnica, prepoznavna doma in v zamejstvu, poudarjajo.

Na včerajšnjem sprejemu za poslovne partnerje in javnost v 
Coroninijevem dvorcu sta direktor bolnišnice Dimitrij Klančič   in  
strokovna direktorica Jasna Humar predstavila svojo zdravstveno 
ekipo, dosedanje delo  in načrte za naprej.            Foto: Alenka Ožbot
Na včerajšnjem sprejemu za poslovne partnerje in javnost v Coroninijevem dvorcu sta direktor bolnišnice Dimitrij Klančič in strokovna direktorica Jasna Humar predstavila svojo zdravstveno ekipo, dosedanje delo in načrte za naprej.  Foto: Alenka Ožbot

ŠEMPETER PRI GORICI > “Leto je bilo težko, zadovoljen pa sem s tem, kar smo naredili in v kar smo investirali. Vsi pokazatelji kažejo, da bomo poslovno leto zaključili nad ničlo,” je zadovoljen Dimitrij Klančič, ki je položaj direktorja šempetrske bolnišnice zasedel pred dobrim letom dni. Cilj je, da ustanova dobro posluje in s tem lahko uresničuje zastavljene načrte, poudarja. Teh pa ni malo.

Prihodnje leto bodo vlagali predvsem v obnovo bolnišnične stavbe in nujno potrebno opremo, skušali bodo pridobiti tudi nove kadre. Spisek nove opreme je pripravljen, v naslednjih tednih bodo odločali, kaj je prioriteta.

Jasna Humar

strokovna direktorica šempetrske bolnišnice

“Vse lepe in nove stavbe pa nam ne koristijo, če nimamo dovolj ljudi.”

“V tem letu bo ena največjih naložb nakup nove magnetne resonance. Vemo, da je magnet trenutno v okvari, tako se zelo trudimo, da bi naročilo izpeljali zelo hitro in čim prej,” poudarja strokovna direktorica Jasna Humar. V prihodnjem letu naj bi med drugim kupili več ultrazvokov in sodobnih postelj, večji izziv je tudi posodobitev dveh mikrolaboratorijev.

Veselijo se energetske sanacije bolnišnice, ta projekt vodi ministrstvo za zdravje, razpis za prvo fazo naj bi bil objavljen v kratkem. Računajo, da bodo v prihodnjem letu dobili tudi novo kuhinjo pod urgentnim centrom. “Ti dve naložbi sta prvi na vidiku, torej prva faza energetske sanacije in gradnja kuhinje, ki se bo premestila iz stolpnice v klet urgentnega centra,” razloži Klančič.

Prihodnje leto bodo vlagali predvsem v obnovo bolnišnične stavbe in nujno potrebno opremo, skušali bodo pridobiti tudi nove kadre.

“Vse lepe in nove stavbe pa nam ne koristijo, če nimamo dovolj ljudi. Imamo čudovito ekipo zavzetih zdravnikov, medicinskih sester, ampak žal marsikdaj ta ekipa ne zadostuje. Tako se moramo vsak dan sproti prilagajati in premeščati ljudi, in to je eden največjih problemov,” opozarja Humarjeva.

Najdaljše čakalne vrste so še vedno na ortopediji, okulistiki, kardiologiji, nevrologiji in za pregled z magnetno resonanco, a se jih trudijo zmanjšati po najboljših močeh, pravi Klančič. Tako kot v drugih javnih zdravstvenih zavodih po Sloveniji tudi v šempetrski bolnišnici primanjkuje predvsem srednjih medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov, ki jih na trgu ni. “Ta hip bi takoj zaposlili 50 medicinskih sester, če bi jih imeli,” zatrjuje direktor šempetrske bolnišnice.


Najbolj brano