Nekdanjega Popovičevega direktorja prijeli z drogo

Nekdanjega športnega direktorja koprskega nogometnega kluba Dušana Petkovića so pred dnevi aretirali v Amsterdamu, ob tem pa zasegli kar 115 kilogramov kokaina, poročajo srbski mediji. Petkovića je pred sedmimi leti v Koper pripeljal Boris Popovič, kot kaže, pa se je po slovesu od Kopra začel ukvarjati z manj čednimi posli.

Dušan Petković je bil od jeseni 2015 do jeseni 2016 športni direktor 
koprskih nogometašev.  Foto: Simon Maljevac
Dušan Petković je bil od jeseni 2015 do jeseni 2016 športni direktor koprskih nogometašev.  Foto: Simon Maljevac

AMSTERDAM > V srbskih medijih je včeraj odjeknila novica, da so policisti v okviru velike mednarodne akcije v Amsterdamu vklenili nekdanjega srbskega nogometaša Dušana Petkovića in pri tem zasegli 115 kilogramov kokaina. Petkovića so aretirali v sklopu mednarodne akcije srbskega tožilstva za organizirani kriminal, srbske varnostno-obveščevalne agencije BIA, pristojnih državnih tožilstev Belgije in Nizozemske ter Europola in Eurojusta.

Skupno so privedli osem ljudi, preostale člane kriminalne skupine pa še iščejo, so sporočili iz srbskega tožilstva. Člane združbe sumijo, da so tihotapili večje količine kokaina iz Južne Amerike v pristanišče v Rotterdamu in nato do belgijskega mesta Arlon. Pakete s kokainom so skrivali v betonskih ploščah.

Še pred nekaj leti pa je Petković svoj kruh služil v Kopru. Ko je leta 2015 vodenje koprskega prvoligaša prevzel takratni župan Boris Popovič, je pometel s prejšnjim vodstvom kluba in vanj pripeljal nogometni trio Andy Bara, Dušan Petković in Slavko Matić.

Dušan Petković pred sedmimi leti po tekmi na koprski Bonifiki.

Petković je postal športni direktor koprskega kluba in vztrajal v njem do jeseni 2016, torej slabo leto dni. V tem času je bil aktivno vpleten v mešetarjenje koprskega kluba z dolgom do Milana Mandarića, zaradi česar je klub na koncu iz vrha prve lige tudi izpadel v četrto ligo.

Danes 48-letni Petković je sin nekdanjega nogometaša in selektorja srbske nogometne reprezentance Ilije Petkovića. Ta ga je na svetovnem prvenstvu v Nemčiji leta 2006 tudi uvrstil v prvo postavo, vendar je zaradi pritiska javnosti potem svojo odločitev preklical. Petković mlajši je igral v Srbiji, Španiji, na Japonskem, v Nemčiji in Rusiji, kjer je končal svojo kariero in se podal v takšne in drugačne podjetniške vode.


Najbolj brano