V novih prostorih v palači Sabini-Grisoni še Društvo Šent in Inkubator Sežana

V palači Sabini-Grisoni na Vergerijevem trgu v Kopru sta svoje prostore dobila tudi Slovensko združenje za duševno zdravje Šent in Inkubator Sežana. Tam sicer delujejo še Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Istre ter Dnevni center Sivka za starejše od 65 let.

V palači Sabini-Grisoni   sta svoje prostore dobila tudi  Slovensko 
združenje za duševno zdravje Šent in Inkubator Sežana. Foto: Nataša Hlaj
V palači Sabini-Grisoni sta svoje prostore dobila tudi Slovensko združenje za duševno zdravje Šent in Inkubator Sežana. Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Izvršni direktor Šenta Nace Kovač pravi, da so po več letih delovanja v neprimernih prostorih dobili kakovosten dnevni center za svoje delovanje. “To, kar smo dobili v Kopru s tem dnevnim centrom, je za nas neprecenljivo,” pravi Kovač.

Namen društva Šent je varovanje človekovih pravic in dostojanstva oseb s težavami v duševnem zdravju, doseganje višje stopnje njihove vključitve v družbo in povečanje njihove zaposljivosti.

V okviru koprskega dnevnega centra Šenta, kjer nad delom bdita dolgoletni strokovni sodelavki Tina Nanut in Doroteja Žigon, izvajajo različne dejavnosti, od kreativnega pisanja in učenja tujih jezikov do klekljanja in družabnih iger. Uporabnikom so na voljo tudi individualni razgovori in pomoč pri urejanju posameznih zadev.

Sicer pa se je v obnovljene prostore palače vselil tudi Inkubator Sežana, ki ga je občina izbrala na razpisu za spodbujanje podjetništva v lokalnem okolju. Inkubator je v svojih 30 letih delovanja prepoznal številne dobre poslovne ideje in s podporo ter svetovanjem postavil temelje za ustanovitev mladih podjetij, ki so danes uspešna tako na domačem kot mednarodnem trgu.


Najbolj brano