Primorska hranilnica odprla nove prostore poslovne enote v Novi Gorici

Predsednik uprave Primorske hranilnice Vipava Klemen Bajt in vodja njene novogoriške poslovne enote Boštjan Pisk sta včeraj v pritličju novogoriškega nebotičnika uradno odprla nove prostore. Kot je na slovesnosti poudaril Bajt, so jih uredili z mislijo na ljudi, kako jim ponuditi več in bolje, za kar bo skrbelo sedem tu zaposlenih.

 Foto: Alenka Tratnik
Foto: Alenka Tratnik

NOVA GORICA > Poslovna enota Primorske hranilnice Vipava v Novi Gorici na različnih lokacijah deluje že vse od leta 2005, v njej je odprtih več kot 500 poslovnih in več kot 1000 osebnih transakcijskih računov.

Ob hitri rasti obsega poslovanja, števila strank in celotnih poslov so se odločili za selitev v večje prostore, ki so jih kupili in prenovili v novogoriškem nebotičniku, kjer je že prej delovala podobna ustanova. Kot je na slovesnosti poudaril predsednik uprave Klemen Bajt, so jih uredili z mislijo na ljudi, kako jim ponuditi več in bolje.

“Naše poslovanje bomo usmerili v odnose s strankami, zato jim moramo ponuditi udobne in diskretne prostore,“ je povedal in dodal, da so v zadnjih dveh letih racionalizirali poslovno mrežo, kar velja tudi za novogoriško poslovno enoto.

“Približati se hočemo našim komitentom in se oddaljiti od klasičnega bančništva v smislu transakcijskega dela in povečati standard pravega bančništva s produkti, ki niso povezani s transakcijami, ampak s svetovanjem, kjer vidimo pravo dodano vrednost bančništva. Moja želja je, da postanemo celoviti v smislu ponujanja različnih, tudi svetovalnih vlog. Kar danes stranke potrebujejo, so svetovanja na področju pridobivanja nepovratnih sredstev, davčnega svetovanja. Tu bomo naredili korak naprej. Obljubljam vedno boljše produkte, vedno boljši servis, vedno več znanja in pripadnost teritoriju,” je še izpostavil Klemen Bajt.

Primorska hranilnica sicer v zadnjih letih pospešeno raste. “Najbolj rastemo na segmentu pravnih oseb in samostojnih podjetnikov, kjer smo stanje računov glede na leto 2017 povečali za 400 odstotkov, kreditiranje tega segmenta pa tudi za 400 odstotkov ali mogoče celo več. Leto 2022 bo tudi sicer rekordno za hranilnico v smislu rasti in plasiranja, ne bomo pa se ustavili pri tej rasti. Hočemo postati primorska banka,” je obljubil Bajt.

Z rastjo so zadovoljni tudi lastniki najmanjše bančne ustanove v Sloveniji. “Vsi nam že od začetka napovedujejo, da ne bomo zdržali. Pa smo vzdržali in tudi rastemo. V vseh kategorijah najhitreje. Od bančnih vlog, tekočih računov, danih kreditov nebančnemu sistemu. Predvsem pa smo ponosni, da imamo najmanj slabih terjatev. Ne samo v Sloveniji, ampak v Evropi. Bistvo je v naši viziji, da ostanemo v lasti Primorcev, da smo ljudska banka,” pa je na slovesnosti poudaril predsednik nadzornega sveta Peter Velikonja.


Najbolj brano