Preglju še en mandat na čelu Rižanskega vodovoda Koper

Svet ustanoviteljic javnega podjetja Rižanski vodovod Koper je sprejel sklep o izbiri dosedanjega direktorja Martina Preglja za nov mandat na čelu javnega podjetja. Nadzorni svet javnega podjetja bo pogodbo o zaposlitvi sklenil v prihodnjih dneh, Pregelj pa bo nov štiriletni mandat nastopil 7. marca prihodnje leto, sporočajo s koprske občine, ene od ustanoviteljic Rižanskega vodovoda.

Martin Pregelj Foto: Tomaž Primožič/FPA
Martin Pregelj Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Martin Pregelj, po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir gradbeništva, je vodenje Rižanskega vodovoda Koper prevzel marca 2019. V tem času se je med drugim spopadel s številnimi izzivi vodooskrbe slovenske Istre, kot sta bila letošnja suša in izlitje kerozina v Dolu pri Hrastovljah junija 2019.

V prihodnjem mandatu bo ena prednostnih nalog vodstva Rižanskega vodovoda Koper zagotavljanje stabilne vodooskrbe skozi vse leto. V času, ko država še išče končno rešitev za dodatni vodni vir za slovensko Istro, je za Rižanski vodovod Koper ključno sodelovanje s sosednjimi vodovodi. Poleg odkupov vode iz Kraškega in Istrskega vodovoda bo dobrodošla tudi povezava s tržaškim vodovodom prek Sv. Barbare (Korošcev), ki je bila vzpostavljena v preteklem tednu.

Poleg dolgoročne rešitve vodooskrbe z vzpostavitvijo dodatnega vodnega vira so tu še številni kratkoročni in srednjeročni ukrepi, ki med drugim vključujejo odpravljanje izgub in poškodb na vodovodnem omrežju. Razbremenitev oskrbe s pitno vodo predstavlja tudi črpanje alternativnih vodnih virov, kakršno je Vanganelsko jezero, za zalivanje in pranje javnih površin.


Najbolj brano