Tudi Primorci večinsko podprli Natašo Pirc Musar

Nataša Pirc Musar je zmagala v šestih volilnih enotah, tudi postojnski, medtem ko je v ptujski in celjski slavil Anže Logar. Na Primorskem so jo najodločneje podprli v volilnem okraju Koper - mesto, kjer je zbrala več kot 73 odstotkov glasov. Anže Logar se je, pričakovano, najbolje odrezal v ajdovskem, tolminskem in ilirskobistriškem okraju.

Volišče v bivši carinarnici na Erjavčevi ulici na nekdanjem 
maloobmejnem prehodu Slovenija - Italija. Foto: Leo Caharija
Volišče v bivši carinarnici na Erjavčevi ulici na nekdanjem maloobmejnem prehodu Slovenija - Italija. Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Na Primorskem je Nataša Pirc Musar dobila dobrih 59.400 glasov (58 odstokov), Anže Logar pa dobrih 42.500 glasov (41,7 odstotkov). Pirc Musar je po pričakovanju dobila največjo podporo v Istri, kjer je zmagala že v prvem krogu. V vseh štirih volilnih okrajih je dosegla več kot 65 odstotkov glasov. V volilnem okraju Koper - mesto je s 73, odstotka glasov dosegla celo enega najboljših rezultatov v državi.

Močno podporo so ji izkazali tudi na Sežanskem.

Na Goriškem je najboljši rezultat dosegla v volilnem okraju Nova Gorica - mesto, kjer je dosegla 62 odstotkov glasov. Nekoliko bolj izenačen je bil izid na goriškem podeželju ter na Idrijskem. Na Postojnskem je bil rezultat zelo podoben kot na državni ravni.

Najnižjo podporo na Primorskem je pričakovano dobila na Ajdovskem, kjer je s kar 59 odstotka glasov zmagal Logar, ter na Tolminskem in tudi na Ilirskobistriškem, kjer je prav tako slavil Logar.

Nataša Pirc Musar je sicer zmagala v šestih volilnih enotah, Logar pa v ptujski in celjski. Najvišjo podporo je dobila v volilni enoti Ljubljana - center, sledi ji postojnska volilna enota.

Koper in Piran med okraji z najnižjo volilno udeležbo v državi

Postojnska volilna enota je s 50-odstotno volilno udeležbo imela tretjo najnižjo volilno udeležbo v državi, za mariborsko in ptujsko. Najvišja je bila udeležba v volilni enoti Ljubljana center. Povprečna udeležba je bila 52-odstotna, kar je slab odstotek več kot v prvem krogu

Odziv volilcev je bil, tako kot v prvem krogu, zelo slab v Istri. V volilnih okrajih Piran in Koper-mesto je bila udeležba celo ena najnižjih v državi, medtem ko je bila volilnem okraju Ajdovščina med najvišjimi.


Najbolj brano