Prenovili večnamenski prostor zadružnega doma v Kortah

Izolska občina je pred dnevi skupaj s KS Korte odprla prenovljen večnamenski prostor zadružnega doma. V sklopu prenove so postavili premični oder, ki jim poslej omogoča izpeljavo tekmovanj za mlajše balinarje. Če oder prestavijo, dobijo namreč dovolj dolgo stezo, primerno za tekmovanja.

Ponovnemu odprtju   večnamenskega  prostora v zadružnem domu 
je prisostvoval tudi predsednik KS Korte Edvard Kleva (drugi  z 
leve).  Foto: Vir: občina Izola
Ponovnemu odprtju večnamenskega prostora v zadružnem domu je prisostvoval tudi predsednik KS Korte Edvard Kleva (drugi z leve).  Foto: Vir: občina Izola

Preurejen prostor jim omogoča tudi kakovostnejšo izvedbo drugih športnih in kulturnih dejavnosti, saj je občina, kot je povedal župan Danilo Markočič, za dobrih 80.000 evrov med drugim zamenjala oder, obnovila notranje stene in obloge, kupila novo odrsko tehniko in delno zamenjala električne inštalacije.

Dvorana je zdaj primerna za tekmovanja balinarjev, starih do 15 let, svoje veščine so pokazali člani Balinarskega kluba Korte, ki deluje kar 46 let. Miran Kleva, vodja in trener vseh generacij, je v klubu že več kot tri desetletja, začel je kot igralec. Klub ima zdaj 27 članov, aktivno jih trenira in tekmuje 22. Ker se mlajše generacije v Sloveniji vse manj zanimajo za to športno panogo, je malo klubov, ki delajo z mladimi. Med tistimi, ki se trudijo balinanje ohraniti, so tudi Korte.

Odprtje večnamenskega prostora sta z glasbo popestrila Samo Turk in Tomi Toth iz skupine Toxine. Člani Kulturnega društva Korte, ki skrbi za ohranjanje in razvoj kulture, so pripravili priložnostno razstavo izdelkov, Rozana Prešeren je skupaj s članico Turističnega društva Šparžin Slavico Hrvatin postregla domače dobrote, prostor je v jesenskih barvah okrasila Tatjana Mejak.


Najbolj brano