Balinarji vse bližje medaljam

Pred zaključnimi tremi dnevi svetovnega balinarskega prvenstva v Turčiji ostaja slovenska izbrana vrsta (na fotografiji) v igri za medalje v vseh šestih disciplinah.

 Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac

MERSIN > Tako v tehničnih disciplinah kot v klasičnih igrah so slovenski balinarji očitno v odlični formi, saj so v večini primerov z lahkoto opravili s kvalifikacijami.

Dejan Tonejc je z dvema visokima zmagama z lahkoto osvojil prvo mesto v skupini v igri v krog, kar mu je uspelo tudi v igri dvojic z Markom Švaro. Slednji je v kvalifikacijah natančnega zbijanja osvojil drugo mesto in se bo dopoldne v četrtfinalu pomeril za medaljo proti Črnogorcu Tomislavu Rankoviću, v primeru zmage pa bo popoldne nastopil v polfinalu.

Četrtfinalna bitka za medaljo se bo ob 12.30 začela za štafeto Anže Petrič - Gašper Povh, proti Argentincema Lucasu Heckerju in Rafaelu Fariasu. Erika Čeha čaka popravni izpit v igri posamezno, medtem ko se bo Petrič jutri v hitrostnem zbijanju meril za polfinale proti Hrvatu Marinu Miličeviću. Večina polfinal bo odigranih jutri popoldne, finala pa v soboto.


Najbolj brano