Za spremembo OPN, da bo v korist občanov, ne kapitala

Milan Bogatič, izolski županski kandidat stranke Gibanje Svoboda s podporo liste Izola prihodnosti, se je za župana potegoval že pred štirimi leti, a takrat kot član omenjene liste in zadnji na seznamu za funkcijo občinskega svetnika, zdaj pa je na prvem mestu in član Gibanja Svoboda. “Treba se je spustiti v borbo,” je naznanil na sredini predstavitvi.

Ob Milanu Bogatiču, četrtem z leve, sedita   svetnika Izole prihodnosti, Marko Treskavica in Nataša Čerin, naprej od njiju so  novi 
obrazi tako  gibanja kot liste, ki  so ju združili prav za tokratne  
volitve.         Foto: Mirjana Cerin
Ob Milanu Bogatiču, četrtem z leve, sedita svetnika Izole prihodnosti, Marko Treskavica in Nataša Čerin, naprej od njiju so novi obrazi tako gibanja kot liste, ki so ju združili prav za tokratne volitve.  Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Kot ključna razvojna področja omenja revitalizacijo degradiranih območij, stanovanja za mlade in samooskrbo z naravnimi danostmi. Ob športni dvorani v Kraški ulici bi uredil športni center, z novogradnjo in obnovo občinskega stanovanjskega fonda bi mladim zagotovil najemna stanovanja, ki bi jih lahko odkupili, ko bi se finančno okrepili. “Imamo dovolj sonca za električno samooskrbo in kmetijske zemlje, da bo naša mladina v šolah jedla kakovostno lokalno pridelano hrano,” opisuje zeleni preboj in k njemu uvršča uporabo javnih ekoloških prevoznih sredstev za povezavo mesta s podeželjem. Pri postavitvi sončnih elektrarn na javne ustanove bi tesno sodeloval z vlado.

Milan Bogatič (foto: Mirjana Cerin)

Bogatiča podpirajo tudi v listi Mef in Izolani

Bogatiča kot skupnega županskega kandidata podpirajo tudi v listi Mef in Izolani, kar so včeraj potrdili na srečanju kandidatov in aktivistov liste. Ob tem so prepričani, da lahko izboljšajo zadnji volilni rezultat, ko so pristali na tretjem mestu.

Ker mora Izola postati občina inovacij in destinacija za male podjetnike, mora spodbujati podjetništvo ter razvijati inkubatorje in tehnološki park slovenske Istre. “Odprli bomo projektno pisarno, ki bo brezplačni servis občanom pri pridobivanju nepovratnega denarja in subvencij. Najprej bo pripravila brezplačna predavanja za Izolane in kasneje skupaj s podjetji, ki se ukvarjajo s pridobivanjem nepovratnega denarja EU, pripravila srečanja istrskih podjetnikov, da bi spodbujala in razvijala gospodarstvo. Nadgradnja projektne pisarne bo inkubator, v njem in kasnejšem tehnološkem parku slovenske Istre bo mogoče najeti poslovne prostore za podjetniške začetke, mentorstva in svetovanja,” napoveduje.

Kljub sprejeti prometni strategiji Izola še vedno nima osrednje avtobusne postaje in garažne hiše za obiskovalce (zamišlja si jo v javno-zasebnem partnerstvu in ob industrijski coni), potrebuje tudi vizijo razvoja kulture, prostor za srečevanje mladih ... “Najprej pa bomo spremenili občinski prostorski načrt (OPN), da bo v korist občanov, ne kapitala, in bomo Izoli omogočili skladen urbanistični razvoj. Pri tem se bomo dogovarjali s civilno iniciativo, da ne bo prišlo do ponovnega nezadovoljstva občanov,” je nazoren.


Najbolj brano