Bo Ana Roš odprla restavracijo v Trstu?

Če se bodo pogajanja s hotelsko verigo 25hours dobro zaključila, bo slovenska kuharska mojstrica svoje specialitete ponujala v nekdanji palači Italijanskih železnic na Trgu Vittorio Veneto.

Na petnadstropni palači nasproti glavne pošte, v kateri so bile 
pisarne Italijanskih železnic, trenutno prenavljajo fasado.  Foto: FOTODAMJ@N
Na petnadstropni palači nasproti glavne pošte, v kateri so bile pisarne Italijanskih železnic, trenutno prenavljajo fasado.  Foto: FOTODAMJ@N

TRST > Kuharska mojstrica Ana Roš naj bi v novem štirizvezdičnem hotelu, ki ga bodo v nekdanjem poslopju Italijanskih železnic na Trgu Vittorio Veneto namenu predali v začetku leta 2025, odprla restavracijo. Ker so pogajanja z nemško hotelsko verigo dizajnersko zasnovanih hotelov 25hours, ki bo upravljala hotel, še v teku, mojstrica Primorskemu dnevniku ni želela razkriti podrobnosti, je pa potrdila, da so njene namere resne.

Kdaj bodo začeli s prenovo palače na Trgu Vittorio Veneto, smo vprašali avstrijskega podjetnika in investitorja Ivana Hollerja. Ta je stavbo, ki je soseda Narodnega doma, skupaj s partnerji kupil na javni dražbi oktobra leta 2020. S tem nakupom, vrednim deset milijonov evrov, je avstrijski podjetnik prvič stopil na tržaško tržišče, pred dvema mesecema pa je s svojo investicijsko skupino kupil še hišo Minelli, v kateri domuje Residence del Mare (v Ul. Madonna del mare).

Investitor je z dunajskega sedeža svojega podjetja povedal, da so načrt za prenovo palače, kjer so bili nekoč poslovni prostori Italijanskih železnic, v grobem že pripravili. V petnadstropno poslopje nameravajo vložiti več kot 30 milijonov evrov. Splošno projektiranje so poverili beneškemu arhitekturnemu biroju Parenti, s katerim so v preteklosti pripravili projekte za kar nekaj hotelov v Benetkah in okolici, notranjo opremo pa bodo zasnovali arhitekti dunajskega biroja BWM Architekten und partner.

170 hotelskih sob in 75 stanovanj

Januarja ali februarja prihodnje leto bodo na pristojne javne službe naslovili prošnje za gradbena dovoljenja. Holler pričakuje, da bodo v roku štirih ali petih mesecev prejeli vso potrebno dokumentacijo in da bodo v drugi polovici prihodnjega leta začeli z obnovitvenimi deli. V objektu, ki se razteza na 18 tisoč kvadratnih metrov veliki površini, bodo uredili 170 hotelskih sob in 75 stanovanj, ki bodo na prodaj. V pritličnih prostorih nameravajo urediti sladoledarno, bar in restavracijo, posebno pozornost pa bodo posvetili ureditvi trga pred vstopom v hotel. Investitor je dejal, da bosta zelenje in skulpture rdeča nit letnega vrta.

Glede verige, ki bo vodila hotel na Trgu Vittorio Veneto, se je dunajski investitor skupaj s partnerji odločil za manj znano nemško hotelsko verigo 25hours, ki ima svoje hotele za zdaj le v velikih mestih na nemškem govornem območju, kot so Hamburg, Frankfurt, Dunaj, Zürich in Berlin, lani septembra pa je prvič odprla hotel v Italiji, in sicer v Firencah. Veriga hotelov 25hours predstavlja znamko, ki prisega na individualnost in si ne želi graditi hotelov, ki bi lahko stali kjerkoli.

Ustvarili so namreč koncept, ki bogati že prisotno hotelsko sceno.

Vrhunsko, a v bolj sproščeni izdaji

Osnovna vizija verige 25hours je poziv k sproščenosti – pridite takšni, kot ste, je njihovo vodilo. S konceptom izvirnosti v opremi ne ponujajo luksuza, temveč fantazijo, povezovanje in prijetno počutje med enako mislečimi ali serijsko individualnost s poudarkom na kreativnosti. Pri opremljanju gredo daleč stran od minimalizma in stavijo na več - več barv, več oblike, več raznolikosti ... Vedno mora biti kje skrito kakšno presenečenje, nekaj nepričakovanega. Filozofija hotelske verige je ponuditi udobje sodobnim kreativnim popotnikom, ki imajo radi urbano okolje, trende in dosegljive cene.

V ta koncept se lepo vključuje tudi slovenska kuharska mojstrica Ana Roš, ki bo v hotelski restavraciji ponujala še vedno vrhunsko in resno hrano, a v bolj sproščeni izdaji.


Najbolj brano