Greta Thunberg se bo za zaščito podnebja borila stran od medijev

Mlada švedska podnebna aktivistka Greta Thunberg je napovedala, da namerava s svojimi aktivnostmi za zaščito podnebja v prihodnje nadaljevati stran od medijske pozornosti. Prepričana je, da je treba bolj kot njej prisluhniti ljudem, ki jih podnebne spremembe najbolj prizadenejo.

BERLIN > "Še vedno bom naredila veliko, a ne bom več tako vidna v medijih," je za nemško revijo Brigitte Be Green povedala Thunbergova.

Po njenih besedah je treba zdaj bolj prisluhniti tistim, ki najbolj čutijo posledice podnebnih razmer. "Čas je, da predam mikrofon," je dodala.

V razpravi o jedrski energiji pa je podnebna aktivistka ponovila svoje prepričanje, da so jedrske elektrarne v primerjavi s premogom boljša izbira. "Sama menim, pri čemer ne govorim v imenu Petkov za prihodnost, da je napaka, da jih ustavimo, če je alternativa premog," je izpostavila 19-letnica.

Thunbergova je med drugim znana kot začetnica svetovnega gibanja Petki za prihodnost (Fridays for future). S petkovimi podnebnimi demonstracijami je začela leta 2018.


Najbolj brano