Žbogar zbral dovolj podpisov in oddal kandidaturo

Vasilij Žbogar je zbral dovolj podpisov volilk in volilcev, da kot neodvisni kandidat kandidira za župana Občine Izola. Njegovo kandidaturo je danes vložila njegova mama Dragica Žbogar.

Vasilij Žbogar z mamo Dragico
Vasilij Žbogar z mamo Dragico 

IZOLA > Ob tem je Dragica Žbogar poudarila, da je “svojega sina vzgojila v poštenega, marljivega in zanesljivega človeka. Vasilij ima rad ljudi in kar je ključno, Izolo nosi v srcu. Na vsaki tekmi sem navijala zanj, tako bo tudi tokrat. Ponosna sem, da se je odločil, da kandidira za župana, saj vem, da bo veliko naredil za ljudi, predvsem pa, da nas bo znal povezati. Ima mojo popolno podporo in podporo cele družine, zato sem danes uradno vložila njegovo kandidaturo za župana”.

Vasilij Žbogar je ob vložitvi kandidature in liste za občinski svet Izole povedal, da ga ljudje ustavljajo na ulici in sprašujejo, kaj mu je tega treba. “Ni mi tega treba, imam uspešno mednarodno kariero. A želim si postati župan Občine Izola. Izola je moj dom. Ne želim občudovati le tuja mesta, želim občudovati svoje mesto. Izola ima namreč velik potencial, ki ga zapravlja, saj nima jasne poti svojega razvoja. Nima vizije. To želim spremeniti. Želim povezati Izolo, želim, da smo Izolani spet eno. Želim, da se v Bruslju sliši naš glas. Da je jasna vizija naše občine. A te spremembe lahko izvedemo le sami, Izolani, MI se moramo dogovoriti, v kakšni Izoli želimo živeti in potem te spremembe skupaj izvesti. Prepričan sem, da se da. Že celo življenje dokazujem, da zmorem nemogoče. Tako bo tudi tokrat. Morda se čudno sliši, a veselim se dela v javni upravi, da dokažem, da so tudi tam spremembe možne,” odgovarja Žbogar.

Na njegovi listi se za vstop v občinski svet (predlagateljica liste je Helena Jurinčič) potegujejo (po vrstnem redu): Vasilij Žbogar, Vida Orbanič, Evgenij Komljanec, Mojca Ferle, Matjaž Gergeta, Elena Mendizza, Rajko Hrvat, Marisa Višnjevec Tuljak, Anton Tonči Žlogar, Mara Bertok, Vojko Ludvik, Maja Čančar, Hazbi Ređepi, Sanela Alagić, Niki Pečar, Tatjana Lakošeljac, Dragan Sinožič, Zvezdana Jarić, Radovan Radulović, Senka Bembič in Mitja Peruzin.


Najbolj brano