Pekarna Ana prinaša odličnost Hiše Franko v Ljubljano

Na Slovenski cesti, nasproti knjigarne Konzorcij, je Ana Roš pred dnevi odprla pekarno. S svojo filozofijo, ki jo je gradila in jo še gradi v Hiši Franko v Starem selu pri Kobaridu, prihaja tudi v Ljubljano.

Za Pekarno Ana so razvili tako slan kot sladek program.
Za Pekarno Ana so razvili tako slan kot sladek program. 

LJUBLJANA > Pravzaprav že drugič, saj se podpisuje tudi pod Tušev butik na tržnici, kjer ponujajo paleto premijskih izdelkov iz te trgovske verige. No, pekarna je veliko bolj avtorski projekt, ki ga je začrtala skupaj z Natašo Đurić, avtorico knjige Kruh z drožmi, donedavna pa tudi glavna za kruh v Hiši Franko.

“Ideja za pekarno se je porodila, ko je Nataša Đurić, ki je do nedavnega v Hiši Franko bdela nad peko zame najboljšega kruha na svetu, z mano delila željo po novih podvigih. Skupaj sva zasnovali pekarno, v kateri se bo njen izvrstni talent še naprej razvijal, k sodelovanju pa sva povabili izjemno nadarjenega Anžeta Kranjca,” pravi mednarodno uveljavljena kuharska mojstrica.

Za Pekarno Ana so razvili tako slan kot sladek program, od baget prek hlebčkov do rogljičev, krafinov (križanec med mafinom in rogljičkom) in polnjenih peciv, v katerih so sezonske sestavine, denimo buče, lisičke, ohrovt … Ob odprtju je bila razpoložljiva količina pekarskih izdelkov hitro razprodana, enako tudi kasneje, zato Ana Roš že razmišlja, kako povečati obseg peke.


Najbolj brano