Na zadnji letošnji javni dražbi koprska občina ponuja osem nepremičnin

Na zadnji letošnji javni dražbi, ki jo bo izpeljala 3. novembra, namerava Mestna občina Koper za osem nepremičnin iztržiti najmanj 729.322 evrov.

Eno od ponujenih zemljišč v Sv. Antonu Foto: MOK
Eno od ponujenih zemljišč v Sv. Antonu Foto: MOK

KOPER > Toliko namreč znaša seštevek izklicnih cen (brez davka) za osem nepremičnin, ki so predmet tokratne javne dražbe.

Največ pozornosti utegneta po oceni občinske uprave pritegniti parceli v naselju Vrtine v Sv. Antonu. Gre za zemljišči v izmeri 947 in 957 kvadratnih metrov, ki se prodajata po izklicni ceni 176.304 evrov in 177.969 evrov. Nahajata se na območju, na katerem občina ureja cestno in komunalno infrastrukture, s čimer bo za gradnjo stanovanjskih stavb zagotovljena minimalna komunalna oskrba.

Med bolj zanimivimi iz osmerice ponujenih nepremičnin pa je tudi sredinska vrstna hiša z zemljiščem v Olmu v skupni izmeri 120 kvadratnih metrov. Občina je v tem primeru solastnica, a so jo preostali lastniki pooblastili za prodajo nepremičnine v celoti. Izklicna cena je 196.601 evro.

Na javno dražbo so umeščena tudi zemljišča v zaledju Kopra; v Pradah, Ospu, na Črnem Kalu in Sv. Antonu ter dotrajana dvoetažna krajna stavba brez hišne številke v Gračišču.

Celoten seznam nepremičnin, ki jih bo občina prodajala na javni dražbi, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnostih, je dostopen na spletni povezavi. Cene ne vsebujejo davka na dodano vrednost oziroma davka na promet nepremičnin.

Rok za vplačilo varščine je petek, 28. oktobra, javna dražba pa bo v četrtek, 3. novembra, ob 11. uri v prostorih sejne sobe v pritličju Mestne občine Koper.


Najbolj brano