Pogrešanega 80-letnika našli mrtvega

Po tridnevni iskalni akciji so pogrešanega 80-letnika z območja Idrije danes našli brez znakov življenja. Zdravnik Zdravstvenega doma Idrija je lahko na kraju le potrdil njegovo smrt.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

IDRIJA > Iskalna akcija je pod vodstvom Policijske postaje Idrija stekla v petek zvečer, ko so svojci prijavili, da je 80-letnik pogrešan. V petek okrog 14. ure se je odpravil od doma, nato pa se domačim ni več oglasil.

Že v petek zvečer so se policistom pri iskanju pridružili tudi gasilci PGD Dole. Pogrešanega so iskali na območju Idrije ter v okoliških krajih. Okrog polnoči so na cesti Gore – Jelični vrh našli njegov avto, o njem pa ni bilo ne duha ne sluha. Po krajši prekinitvi so včeraj zgodaj zjutraj policisti nadaljevali z iskanjem, pridružili so se gasilci PGD Dole in PGD Idrija, vodniki reševalnih psov pri Kinološki zvezi Slovenije in Zveze vodnikov reševalnih psov Severnoprimorske regije ter gorski reševalci GRS Tolmin. V akcijo se je vključil tudi helikopter Letalske policijske enote GPU.

Na terenu je včeraj bilo približno 40 oseb, danes se je iskanju pridružilo še dodatnih 60. Malo pred 11. uro so pogrešanega, ki ni kazal znakov življenja, našli pri Ljubevču. Zdravnik ZD Idrija je na kraju potrdil njegovo smrt in odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Policisti PP Idrija so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili.


Najbolj brano