Pogajanja Hitove uprave s sindikati neuspešna, ob 17. uri se začne stavka

Pogajalski skupini sindikata SIDS in vodstva družbe Hit sta na pogajanjih, ki so trajala od torka do danes, pregledali, se opredelili in izmenjali stališča glede stavkovnih zahtev. Delodajalec je predstavnikom sindikata danes predstavil ponudbo z namenom preklica stavke. Sindikat SIDS je ponudbo preučil in sprejel, hkrati pa upravi družbe naložil dodatne zahteve in pogoje. Prav tako je bil z ultimativnim predlogom sindikat pripravljen stavko le zamrzniti do konca meseca novembra 2022, kar je poslovodstvo družbe Hit ocenilo za nesprejemljivo, saj to pomeni nič drugega kot prestavitev stavkovnih aktivnosti.

Stavka se bo začela ob 17. uri Foto: Leo Caharija
Stavka se bo začela ob 17. uri Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Glede stavkovnih zahtev se bosta pogajalski skupini še pogajali, in sicer je nadaljevanje pogajanj predvideno za torek, 4. 10. 2022.

Glede izvedbe stavke je zdaj potrebno počakati na njen napovedan začetek. Stavka naj bi se po napovedi pričela ob 17. uri v igralnici Drive-in v Vrtojbi, sledile pa naj bi ostale enote ob 18. uri, vse do 2. ure zjutraj. V podobnem obsegu je stavka napovedana tudi za soboto in nedeljo ter vse ostale konce tednov do zaključka letošnjega leta. Stavkali ne bodo v enotah Korona, Resort & Entertainment v Kranjski Gori ter Casinò Fontana v Rogaški Slatini.


Najbolj brano